Didelė dalis pakviestų atlikėjų festivalyje „Tai-aš“ jau yra dalyvavę anksčiau, todėl žiūrovai galės prisiminti gražiausius ir ryškiausius buvusių festivalių akcentus.

„Atlikėjai antrą kartą koncertuoti atvyksta tik tuomet, jei jiems artima tos šalies publika. Dėl to esame labai laimingi, kad svečiai iš tolimų šalių neaplenkia mūsų“, – džiaugiasi festivalio vadovas Juozas Žitkauskas.

Planuojama surengti per 30 koncertų, iš kurių pusė vyks įvairiuose Lietuvos regionuose – Kaune, Pasvalyje, Skapiškyje, Varėnoje, Gargžduose, Veisiejuose ir kitur, o taip pat užsienyje – Latvijoje ir Lenkijoje. Dauguma Vilniaus koncertų vyks Vilniaus mokytojų namuose ir Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Kadangi 2012 m. yra Europos pagyvenusių žmonių socializacijos metai, festivalyje atskiras dėmesys bus skirtas senjorams.

Jubiliejų įprasmins šia proga pasirodysianti festivalio vadovo Juozo Žitkausko knyga „Tai – aš“: 10 metų“, kurioje apžvelgiama ne tik festivalio istorija, bet ir šio žanro vystymasis per pastarąjį dešimtmetį.

Festivalis lenks ankstesnius koncertų įvairove, tačiau bus pratęstos ir žiūrovų bei svečių pamėgtos tradicijos. Įžanginėje festivalio akcijoje „Bardų vagonas“ muzikantai šįkart geležinkeliu keliaus į Dzūkiją, o kūrybinio meistriškumo dirbtuvėse su pradedančiais atlikėjais kūrybos paslaptimis dalinsis žinomi bardai bei svečiai iš užsienio. Vyks ir Naktinėjimų koncertai, vienas kurių bus skirtas žvaigždėms, koncertinį gyvenimą pradėjusioms festivalyje „Tai-aš“.

Iki festivalio Vilniaus mokytojų namuose bus atidaryta Vilniaus vaikų ir jaunimo dailės mokyklos moksleivių paroda, kurioje bus eksponuojami vaikų piešti bardų portretai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją