„Pirmieji „Roko naktų“ festivaliai, vykdavę prie Platelių, turėjo savotiško žavesio. Tada rinkdavosi labai koncentruota publika - juoda, kaip varnai. Ir juos „paimti“ reikėjo daugiau jėgų – tekdavo ir plaktuku mojuoti“, - su DELFI įspūdžiais dalinosi Samas.

Šių metų festivalio rengėjai į Zaraso salą sukvietė roko, metalo ir hiphopo scenos vilkus. Anot dainininko, dabar žmonės darosi laisvesni, pozityvesni. „Jau nebereikia įrodinėti, kad esi rokeris. Gali tiesiog džiaugtis muzika. Todėl „Galapagai/Roko naktys“ festivalį galiu pasveikinti su tuo, kad jis auga ir progresuoja, o ne užsidaro siaurame savo ratelyje, - prisipažino „Bix“ lyderis. - „Roko naktys“ ženkliai prisidėjo prie to, kad roko muzika nebūtų nustumta popso su fonogramomis.“

Beje, penktadienio vakarą jau dešimtus metus pagrindinėje festivalio scenoje pasirodysiantys „bixai“ paminės grupės 25-metį. Muzikantai taip pat švęs ir dar vieną jubiliejų - šiemet sukanka 30-metų geriausiai jų dainai-anekdotui „Kiaulė“.

"Tikimės, kad ši sukaktis bus paminėta ne ką silpniau, nei grupės 20-metis", - viliasi Samas.

Šiais metais rengėjai pasitelkė tris didžiuosius mąstytojus – Charlesą Darwiną, Albertą Einšteiną ir Friedrichą Nietzsche, kurių frazėmis ir paremta festivalio filosofija. „F.Nietzschė yra sakęs, kad Dievas yra miręs. Perfrazavus jį, galima sakyti, kad popsas yra miręs, bet kažkuria prasme jis visada bus gyvas. Todėl ir reikalingi roko festivaliai, kad pailsėtume nuo popso“, - sakė pirmąkart festivalyje dalyvausiantis Andrius Mamontovas.

Penktadienį „Galapagai/Roko naktys“ be grupės „Bix“ koncertuoja „Omerta & M.F.G.“, „AC/DC Tribute.lt“, „Siela“, „Soul Stealer“, „Timohi“, „Despotin Fam“, „CHASE & STATUS“, „Multiks“, „ReedNoBrass“, „ Jama & W“, latviai „The Factor“ ir „Sanctimony“, britai „InMe“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)