„Colours of Bubbles“ yra vieni darbščiausių jaunosios kartos Lietuvos muzikantų. Šiemet alternatyvios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė.“ geriausia roko grupe pripažinti vaikinai kartu jau šešerius metus. Per tą laiką jie išleido EP „Today I'm Feeling Better Than Ever“ ir surengė koncertus didžiausiuose Lietuvos („Be2gether“) bei Latvijos („Positivus“) muzikos festivaliuose, grojo Estijos nacionalinės televizijos eteryje.

Baltijos šalyse jie žinomi kaip vieni iš reprezentatyviausių Lietuvos muzikos ambasadorių, iš kitų gitaromis grojančių grupių išsiskiriantys britišku skambesiu ir į savo muziką sumaniai įpintais country ritmais.

Scenoje – septyni muzikantai

„Vienuolyno kieme“ buvo retas šansas pamatyti „The Colours of Bubbles“ scenoje septyniese. Šiam koncertui prie grupės prisijungė neseniai į Jungtinę Karalystę persikraustęs, daugelio įsimintinų grupės rifų autorius, gitaristas Tomas Grubliauskis, kurį pakeitęs kitos šiaulių indie roko grupės „Brainers“ gitaristas Jonas Šablickas taip pat grojo kartu. Antradienio koncerte dainavo ir su „Colours of Bubbles“ jau kuris laikas koncertuojanti vienintelė grupės mergina, back vokalistės partijas atliekanti Milda Stasaitytė.

Koncerte buvo pristatyta visų šešerių metų grupės kūryba – tiek ir senosios, rokenrolinės dvasios kupinos dainos „Let Go“ ar „Toilets of Space“, tiek ir pastaraisiais metais sukurti brandesnieji „Home“, „Things You Need“ ir „Cut It Out“. Pastaroji daina nuo šios savaitės pradės skambėti ir Lietuvos radijo stotyse. Po mažiau nei poros savaičių internete numatyta „Cut It Out“ vaizdo klipo premjera.

Programoje vietą atrado ir vienintelė lietuviška grupės daina „40 skylių“, sukurta Šiaulių dramos teatro spektakliui „Inertiškos dujos“. Tai buvo tik antras kartas, kai grupė šią dainą atliko gyvai.

Įprastas koncerto laikas baigėsi muzikantams atliekant savo kol kas naujausią dainą, preliminariai pavadintą „iš C“. Tačiau publikai to buvo negana – masiški plojimai ir gerbėjų gėlės grupės nariams reiškė viena: jie sugrįš. Daug nesispyrioję „Colours of Bubbles“ pasiėmė instrumentus ir gausiam publikos džiaugsmui pakartojo dainas „Cut It Out“ ir „Phoenix“. Po jų sekė dar didesnės ovacijos ir dar daugiau gėlių.

Muzikantai dėkojo publikai ir atsisveikino sau įprasta fraze: „Ačiū, tai buvo grupė „Colours of Bubbles“ iš Šiaulių.“

„Colours of Bubbles“ apie savo muziką: „Galbūt subrendome?“

Šiuo metu „Colours of Bubbles“ pamažu renka dainas pirmajam savo albumui, kurio išleidimo datos kol kas neskelbia.

„Nauja mūsų muzika yra šiek tiek rimtesnė, melancholiškesnė. Mes to tyčia nesiekiame, tai gaunasi natūraliai. Galbūt subrendome? Svarbiausia, kad nauja kūryba esame patenkinti“ – po koncerto patikino grupės bosistas ir back vokalistas Paulius Trijonis, kalbėdamas apie grupės tapimą iš „linksmos“ į „rimtą“.

Šiuo virsmu įsitikinti bus galima artimiausiame „Colours of Bubbles“ koncerte jau šį savaitgalį Zaraso saloje, festivalyje „Galapagai“ (anksčiau šis festivalis buvo žinomas „Roko naktų“ vardu).

„Studio No. 7“ subūrė Lietuvos indie muzikantus ir gerbėjus

„Pati idėja suburti Lietuvos indie grupes į vieną vietą yra labai sveikintina. Viskas čia labai gerai: gera nuotaika, geri žmonės. Grupės fantastinės, koncertai nemokami, tik ateik ir klausyk“, – „Studio No. 7“ koncertų ciklui komplimentų negailėjo „The Colours of Bubbles“ vokalistas ir gitaristas Julijus Aleksovas.

Jis pats, kaip žiūrovas, yra buvęs trijuose iš penkių „Studio No. 7“ koncertų Vilniuje. Šį antradienį jau šeštąjį kartą vykusiame serijos koncerte tarp žiūrovų „Colours of Bubbles“ taip pat sulaukė daug muzikantų. Publikoje buvo „Fusedmarc“, „Freaks On Floor“, „Marc Fiction“,
„ReedNoBrass“, „Rasabasa“, „Garbanotas Bosistas“, „Deeper Upper“, „Biplan“ ir kitų Lietuvos muzikos grupių nariai. Šiemet į Vilnių atsikrausčiusi, įvairių šalių nepriklausomo roko scenas remianti „Jack Daniel's Studio No. 7“ tapo ir Lietuvos nepriklausomos roko muzikos bendruomenės susitikimo vieta šią vasarą.

Vis dėlto, šioje koncertų serijoje šią vasarą liko vienintelis koncertas: rugsėjo 21 d. „Vienuolyno kieme“ pasirodys grupė „Mark Fiction“.

„Mark Fiction“ vis dar yra naujas vardas Lietuvos nepriklausomos muzikos žemėlapyje, tačiau už jo slepiasi roko muzikos klausytojams puikiai žinomi grupės „Flamingo“ nariai. Jie jau turi įrašytą (bet dar neišleistą) albumą ir mėgaujasi kiekvienu kol kas ne per dažnu savo pasirodymu scenoje. Koncertas „Vienuolyno kieme“ bus viena retų galimybių išgirsti šią grupę nemokamai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją