Koncertas nepaliko abejingo nė vieno žiūrovo, iki liūdesio suvirpinęs ir pasiekęs kiekvieno širdį įkvėpė Klaipėdiečius naujiems žygdarbiams. Gera nauja liūdna žinia ta, kad slibinai sugrįžta, pailsėję ir paatostogavę, kupini naujų išgyvenimų, liūdnų atostogų nuotykių. Kaip ir priklauso šiai žavingai kompanijai.

Kviečiame visus rugpjūčio 16 dieną, ketvirtadienį, 19 valandą, aplankyti Švyturio menų doko ,,Orlan land“ vasaros terasą, jaukiai įsikūrusią ant marių kranto, viliojančią savo unikaliu autentišku ir originaliu industriniu žavesiu ir tik uostamiesčiui būdinga vaizdinga panorama.

„Liūdni Slibinai“ nėra eilinė Lietuvoje raudančių aktorių kompanija – tai muzikinė „grupė“, kurios nariai dar nepažįsta natų, tačiau jie jau seniai peržengė dainuojamosios poezijos žanro ribas, nukulniuodami radikalaus „pirim piririm“ stiliaus link. Tekstus šiems chuliganiškiems aktoriams-muzikantams-šokėjams-komikams-dainininkams rašo tokie poetai kaip Henrikas Radauskas, Šarūnas Banevičius, Sigitas Parulskis, Kestutis Plankas, Juozas Erlickas ir daugybė kitų.

Klavišų, stygų bei visokių barškančių daiktų pagalba tyla virsta muzika, o žodis tampa kūnu: kartais filosofiškai skraidančiu, kartais moteriškai lanksčiu, o kartais mažu, bet didžios galios.

„Grupės“ smegenys Vaidas Kublinskas teigia, jog „kaip ir upė visada kitokia, nors ir ta pati, taip ir tūlas žmogus – tuo pačiu vardu, bet vis kitoks“. Tad ir „Liūdni slibinai“ kam pažįstami iš „raliuojančio karvyčio“, kam iš subtilios (auto)ironijos, o kam nepažįstami – vienu ar kitu atveju, jie tokie patys kaip visada ir - kaip visada – kitokie.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją