„Festivalyje „Galapagai/Roko naktys 2012“ laukiami kokybiškos muzikos pramogų gerbėjai, taip pat kultūringo atokvėpio gamtoje pageidaujančios šeimos. Tikimės, kad visus atvykusius lydės puiki nuotaika, o saloje vyraus demokratiška ir draugiška atmosfera. Nors festivalio istorijoje rimtų incidentų nėra buvę, tačiau jiems įvykus tikrai netoleruotume nekultūringo elgesio – chuliganiškai besielgiantys apsvaigę asmenys bus išprašomi iš festivalio teritorijos, o lankytojų saugumu šiemet rūpinsis sustiprintos saugos ir tvarkos palaikymo pajėgos“, – sakė festivalio „Galapagai/Roko naktys 2012“ prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka.

Viso festivalio metu Zaraso ežero saloje budės greitosios medicinos pagalbos ekipažas, profesionalūs skęstančiųjų gelbėtojai, taip pat ugniagesiai gelbėtojai. Koncertų metu šalia didžiosios festivalio scenos budės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ekipažas. Festivalio metu teritorijoje visą laiką dirbs 80 privačios saugos tarnybos darbuotojų, palaikančių nuolatinį radijo ryšį su policijos tarnyba, su kuria buvo suderintas viešosios tvarkos ir žmonių saugumo užtikrinimo planas festivalio metu. Visos saugos tarnybos stengsis nekristi žiūrovams į akis ir netrukdyti kultūringai pramogauti festivalio metu.

„Kasmet vis draugiškesnė ir tolerantiškesnė festivalio atmosfera liudija, kad gyventojų sąmoningumo ir tolerancijos lygis auga. Todėl tikimės, kad ir šiais metais mūsų apsaugos tarnybos darbuotojams tradiciškai daug darbo nebus, o turininga muzikinė, pramoginė ir edukacinė programa lankytojams neleis nuobodžiauti, ir po festivalio lydėsiančios teigiamos emocijos skatins čia sugrįžti ir 2013 metais“, – sakė vienos saugos tarnybos direktorius Danielius Bučinskas.

Saugų vairavimą skatinantys festivalio organizatoriai vairuojantiems asmenims sudarys galimybę prie išvažiavimo iš teritorijos pasitikrinti savo blaivumo lygį alkotesteriais.

Festivalio „Galapagai/Roko naktys 2012“ rengėjai tarptautinėje draudimo kompanijoje savo civilinę atsakomybę yra apdraudę 1,25 mln. eurų suma, kuri užtikrintų nuostolių atlyginimą lankytojams stichinių nelaimų ir kitų draudiminių įvykių atveju.

Rugpjūčio 3-4 d. jubiliejiniame „Galapagų/Roko naktų“ festivalyje koncertuos per 40 atlikėjų, taip pat bus įrengta daugiau nei 30 pramogų ir edukacinių zonų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)