Prieš lietuvių taip laukiamą pasirodymą publiką apšildė viena geriausių jaunosios kartos britų „indie“ roko grupių „The Vaccines“, neseniai grojusi „Positivus“ festivalyje Latvijoje.

Savo mylimus atlikėjus lietuviai turėjo pasitikti surengę jiems siurprizą – prieš pasirodymą rokerių gerbėjai pasipuošė priklijuojamais ūsais. Taip jie norėjo pagerbti ūsuočio įvaizdį pamėgusio „Red Hot Chili Peppers" nario bei lietuviško kraujo turinčio A. Kiedžio pirmąjį vizitą į savo protėvių žemę. Kaune jau nuo ankstyvo vakaro gatvėse šmėžavo ir ne tik ūsuotų „Red Hot Chili Peppers" gerbėjų, bet ir pasidabinusių marškinėliais su grupės simbolika.

Su lietuviais A. Kiedis pasisveikino lietuviškai. Tiesa, kiek droviai: "Labas vakaras. Ačiū." Tačiau lietuviško kraujo turinčio vokalisto kuklumas išsisklaidė jau po pirmų dainų. Nusimetęs marškinėlius Anthonis demonstravo laikui nepavaldų savo kūną. Būtent nuogybėmis prieš du dešimtmečius šie rokeriai ir pelnė savo gerbėjų simpatijas. Norėdamas atkreipti savo dėmesį, A. Kiedis pirmuosiuose savo koncertuos scenoje pasirodydavo visiškai nuogas, savo grožybes prisidengęs... kojine. Ilgainiui koncertuose jis tik nusimesdavo marškinius ir šėldavo scenoje pusnuogis. Tokią tradiciją jis išlaikė iki šių laikų.

"Esame labai laimingi čia būdami. Du amerikiečiai, vienas australas ir vienas lietuvis", - po šių Flea ištartų žodžių salėje pasigirdo griausmingi plojimai ir kojų trypimas.

Sceną rokeriai pasipuošė Lietuvos trispalve. Sausakimša salė jau nuo pirmųjų akordų plojo savo muzikos dievukams atsistojusi ir skandavo: "Antanai".

Koncertas iš gerbėjų iš tiesų pareikalavo ne vieno prakaito lašo. Ir pats Anthonis, panašu, buvo patenkintas audringa publika. Prieš pusmetį Milane koncertavusi grupė taip pat buvo sutikta didžiulėmis ovacijomis, tačiau A. Kiedis italams nebuvo dosnus emocijų. Po kiekvienos dainos jis slėpėsi už būgnininkų, o pauzes muzikinėmis improvizacijomis užpildydavo jaunasis gitaristas Johnas Kilinghofferis arba bosininkas Flea. Bet Lietuvoje grupės lyderis mėgavosi dėmesiu. Šėlo scenoje kaip paauglys ir dėkojo už šiltą priėmimą. Jaunystėje Anthony dėl savo pašėlusių šokių netgi buvo patyręs rimtą traumą ir susilaužęs koją.

Kiti grupės nariai taip pat nenustygo vietoje. Trypė scenoje tikrą pasiutpolkę. O bosininkas Flea koncerto pabaigoje netgi prabėgo scenoje ant rankų.

Tokio lygio žvaigždės pabaigę savo koncertinę programą neišeina bisui. Kaip Madonna, taip ir "Red Hot Chili Peppers", paprastai atsisveikina su publika be biso ir skuba ilsėtis, ar tiesiai į lėktuvą, ruoštis sekančiam pasirodymui kitoje šalyje. Tačiau lietuviams amerikiečių rokeriai padarė išimtį ir atliko keletą dainų iš naujo repertuaro, vienas pirmųjų savo dainų.

"Susitiksime kitą kartą, Lietuva", - atsisveikindamas su gerbėjais pažadėjo Anthonis, padovanojęs tautiečiams ilgesnį nei dviejų valandų tikro garso koncertą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (213)