Sausio 28-30 dienomis Groningeno mieste Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras kartu su Bordo baletu iš Prancūzijos atliks tris vienaveiksmius baletus: Eriko Satie "Paradą", Manuelio de Falla "Trikampę" ir Igorio Stravinskio "Sūnų paklydėlį". Baletus diriguos žinomas austrų dirigentas Thomas Roesneris.

Kaip Eltai sakė Nacionalinės filharmonijos generalinio direktoriaus pavaduotoja Rūta Prusevičienė, garsaus rusų impresarijaus, vieno didžiausių XX amžiaus meno novatorių Sergejaus Diagilevo (1872-1929) vardu pavadintas festivalis siekia šiuolaikiškai atkurti rusiškųjų baleto sezonų, pradėtų rengti beveik prieš šimtą metų Paryžiuje ir kitose Europos sostinėse, idėją.

Sausio 26-30 dienomis vyksiantį Diagilevo festivalį globoja pasaulinio garso dirigentas Valerijus Gergijevas, sukvietęs į Groningeną pajėgiausias baleto ir operos trupes, dirigentus ir orkestrus, tarp jų ir Lietuvos nacionalinį simfoninį orkestrą. Penkias dienas žiūrovams ir klausytojams žadama aukščiausios meninės kokybės operos, muzikos ir baleto pasirodymų programa.

Festivalį trečiadienį pradėjo Kirovo operos iš Sankt Peterburgo atvežta Nikolajaus Rimskio-Korsakovo opera "Caro sužadėtinė", diriguojama V. Gergijevo. Festivalio programoje taip pat dalyvaus Londono karališkasis baletas, garsioji amerikiečių trupė "Joffrey Ballet", Helikono operos teatras iš Maskvos, Čaikovskio simfoninis orkestras, Nyderlandų nacionalinis baletas, "Royal Concertgebouw Orchestra" ir kt.

Su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru pasirodysiantis Bordo baletas festivaliui parengė dar vieną programą "Pikaso ir šokis", atspindinčią svarbiausius garsaus dailininko Pablo Picasso gyvenimo ir karjeros momentus, tarp jų - ir šio dailininko bendradarbiavimą su S. Diagilevo baletu.

Festivalio žiūrovams taip pat parengta plati edukacinė baleto ir kino filmų programa.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją