"Savo ateitį visada sieju su Lietuva, netgi prieš išvykdamas iš Lietuvos visada sakiau, kad grįšiu vienaip ar kitaip. Todėl dabar išnaudoju tą progą ir grįžtu į Lietuvą pagyventi, pabūti, nors pasiūlymai nesibaigia ir užsienyje. Bet noriu būti savoj šaly. Juk niekur tokio dėmesio nėra kaip gimtinėje", - atvirauja M. Levickis.

Ką tik Lietuvoje išleista M. Levickio įgrota kompaktinė plokštelė "iAccordion", vadinama improvizuotomis "dainomis be žodžių". Devyni plokštelėje įrašyti kūriniai žėri tango intonacijomis ir pietietiškais ritmais, o vietomis galima išgirsti ir M. Levickio vokalo fragmentus.

Energijos nestokojantis talentingas muzikas naujienų agentūros ELTA korespondentei sakė gaunąs viliojamų pasiūlymų iš užsienio, bet dar negalįs jų atskleisti. Publikos numylėtinis džiaugiasi galėdamas išbandyti ir organizatoriaus jėgas - Kristupo vasaros festivalyje rugpjūčio mėnesį jis rengia Akordeono žvaigždžių savaitę, kurioje gros perspektyvūs Lietuvos ir užsienio atlikėjai.

M. Levickis akordeonu groja nuo ankstyvos vaikystės, o rimtai studijuoti šį instrumentą pradėjo aštuonerių, mokydamasis Sauliaus Sondeckio konservatorijoje Šiauliuose. Nuo dvylikos metų dalyvavo Lietuvos ir tarptautiniuose akordeono muzikos festivaliuose, daugybę jų laimėjo, kaip talentingas jaunasis muzikas pelnė Karalienės Mortos apdovanojimą, o prieš porą metų užsitikrino publikos simpatijas tapęs televizijos projekto "Lietuvos talentai" nugalėtoju.

Akordeonininkas neneigia, kad profesionaliam muzikui Lietuvoje nėra lengva išgyventi, todėl jis pats stengiasi būti kuo universalesnis, prieinamas įvairiai publikai. "Mano albumo išleidimas yra tų gairių praplėtimas, akordeono auditorijos ieškojimai, ypač jaunos auditorijos. Klasikinės muzikos festivaliai yra šiek tiek kitokia sfera. Bet jei klaustumėt, kokią muziką man malonu pačiam atlikti, būtų labai sunku atsakyti. Iš prigimties esu labai universalus, tačiau kadangi studijavau šiuolaikinę klasikinę akordeono muziką, tai ji turbūt ir yra man artimiausia", - sako M. Levickis, neišsižadantis ir lengvesnės, populiariosios muzikos, kuri jam esanti savotiškas hobis.

Grįžęs į gimtinę, akordeono virtuozas rengiasi atrasti naujų erdvių ir jaunajai akordeonininkų kartai. Šiuo tikslu akordeonininkas įsteigė ir savo vardo edukacinį meno centrą, ketina atidaryti akordeono mokyklą Vilniuje ir atskleisti visą akordeono muzikos spektrą, ne tik populiariąją "kapelinę", nors, pasak M. Levickio, nereikėtų pamiršti ir jos.

Atlikėjas labai džiaugiasi ir 18-ojo Kristupo vasaros festivalio pasiūlymu surengti pirmąją Akordeono muzikos savaitę. "Labai sunku nebuvo, nes turiu tam tikrą pažįstamų atlikėjų ratą Europoje ir pasaulyje. Vienam kitam paskambinau, susisiekiau ir susitarėm, kad jie atvyks. Tai daugiausia jauni žmonės, kurie studijuoja arba yra ką tik pabaigę studijas, labai susidomėję Lietuva ir festivaliu. Taigi nuo rugpjūčio 24 dienos visus ir pakviesime į Šv. Kotrynos bažnyčią", - primena M. Levickis.

Akordeono muzikos savaitę pradės dueto "Duo Versus" koncertas, kuriame M. Levickis gros su amerikiečių smuikininku Abe McWilliamsu, studijuojančiu Vienos muzikos ir teatro universitete. Rugpjūčio 28 d. į sceną išeis M. Levickio bendramokslė Londone latvė Ksenija Sidorova, rugpjūčio 29 d. pasirodys lietuvių akordeonininkas Tadas Motiečius, o rugpjūčio 30-ąją bus progos pasiklausyti ir vieno talentingiausių Makedonijos akordeonininkų Aleksandro Kolovskio.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją