Festivalio sumanytojas Algirdas Barniškis-Blėka papildydamas muzikantą pasakojo, kad jubiliejinis festivalis „Galapagai/Roko naktys“ stengiasi būti inovatyvus. Todėl po Lietuvą buvo paleistos trys šių didžiųjų filosofų butaforinės galvos.

Festivalyje dalyvaujantys muzikantai - A. Mamontovas, Saulius Urbonavičius-Samas bei DJ Mamania Vilniaus centre taip pat pasipuošė šiomis butaforinėmis galvomis.

Atsigręždamas į festivalio istoriją A.Barniškis-Blėka prisiminė, kad pradžioje „Roko naktys“ buvo orientuotos į sunkiąją muziką. „Vėliau renginys augo, keitėsi, buvo pervadintas į „Galapagus“, nes ne visiškai atitiko pirminę „Roko naktų“ idėją – pradėjome kviesti ne tik sunkiosios muzikos, bet ir hip-hopo atstovus, didžėjus“, - A.Barniškis-Blėka.

DJ Mamania prisipažino, kad kai festivalis keitė pavadinimą, „G&G Sindikatas“ buvo apkaltintas prisidėjęs prie to, kad keičiasi „Roko naktų“ koncepcija. „Tačiau man buvo labai smagu, kad ten galėjome groti. Ir tie žmonės, kurie prieš tai buvo nepatenkinti, manau, taip pat nenusivylė“, - pasakojo hip-hop grupės narys.

„Bix“ lyderis Saulius Urbonavičius-Samas, „Roko naktyse“ grosiantis jau dešimtus metus, išduoda, kad festivalio scenoje paminės ir grupės 25-metį. "Taip pat turėsime ir kitą gražią sukaktį - sueina 30-metų geriausiai mūsų dainai-anekdotui „Kiaulė“, be kurios neapsiėjo nei vienas festivalis", - pasakoja S.Urbonavičius-Samas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)