Kaip ir pridera, metų muzikinė naujiena sostinės klube “Soul Box“ pristatyta išties muzikaliai. Visus besirenkančius į spaudos konferenciją pasitiko Donny Drumz, „M&D Substance“ didžėjų ritmai.

Į triukšmingo įvykio pristatymą su mini automobiliukais atvyko prie šio festivalio įgyvendinimo prisidedantis didžiausio naujojo TV3 sezono projekto "X faktorius" vedėjas, M.A.M.A. steigėjas Marijonas Mikutavičius, TV prodiuseris Rolandas Skaisgirys, muzikos prodiuseris Lauras Lučiūnas, „Freaks on Floor“ vokalistas Justas Jarutis.

M. Mikutavičiaus teigimu, „Vilnius Music Week 2012” idėja išsirutuliojo iš M.A.M.A. projekto.

„Muzikos asociacijos entuziastai pagalvojo, kad galima mūsų veiklą praplėsti. Šis festivalis turės tris esminius ramsčius – pirmiausia tai dar dar vienas įvykis Lietuvoje ir postūmis mūsų muzikantams pasitempti. Antra, sostinėje vyks gausybė viešų ir uždarų renginių. Ir trečia, renginys turės edukacinę potekstę. Nes į festivalį žada atvykti pramogų verslo atstovai iš Rytų ir Vakarų. Tai bus dar viena gyvybę miestui įpučianti šventė“, - pasakojo vienas iš idėjos autorių M. Mikutavičius.

R. Skaisgirys pasakojo, kad jis seniai svajojęs padaryti Vilnių miestu, kuris taptų sankryža tarp Maskvos ir Londono. „Sostinės dienų“ metu vyksiančio festivalio išskirtinumas bus ne tik muzikiniai renginiai, koncertai klubuose, Lukiškių bei Katedros aikštėse, prie Lietuvos nacionalinio dramos teatro, bet ir seminarai patiems muzikantams.

Tęsdamas šią mintį muzikos prodiuseris bei festivalio koordinatorius L. Lučiūnas užsiminė, jog renginiuose dalyvaus ne tik muzikantai iš Lietuvos, iš Gruzijos, Ukrainos, Azerbaidžano, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos. Į Vilnių paskaitų skaityti atvyksta ir muzikos pirkliai, kritikai, žurnalistai, lektoriai iš Berlyno, Londono, Maskvos.

Tarp jų bus ir tokios žvaigždės, kaip "Pink Floyd" vadybininkas Peteris Jenneris.

"Manome, kad ateityje tapęs tradicija, šis renginys sulauks ne tik paramos ir investicijų, bet ir dėmesio visame pasaulyje", - įsitikinęs L. Lučiūnas.

Sostinės festivalis traukiniu jungsis ir su laikinąja sostine - Vilniaus muzikinės savaitės ambasadoriais Kaune bus naktinis klubas "Macao". O maršrutu Vilnius-Kaunas riedančio traukinio pirmosios klasės VIP vagone, papuoštame skiriamaisiais ženklais, skambės muzika, gros didžėjus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)