Renginyje – melomanai iš viso pasaulio

Nors festivalis yra gana atokiame Prancūzijos regione bei toli nuo sostinės Paryžiaus, tačiau jis sulaukė nemenko užsienio turistų dėmesio. Šis renginys organizuojamas tarsi atsvara britiškajam festivalių gigantui "Glastonbury". Tad be gausybės prancūzų čia galima sutikti ir britų, ir italų, ir ispanų, kitų kaimyninių šalių turistų. Bei netgi svečių iš kitų kontinentų – renginyje buvo sutikti taip vadinami festivaliniai turistai net iš Argentinos, bei Čilės.

Festivalinis turizmas, pasak čiliečių – sparčiai populiarėjantis kelionių ir atostogų būdas lotynų Amerikoje ir ne tik. Nuo kelių savaičių iki viso mėnesio dažniausiai keliaujama po įvairias Europos šalis, jose lankant muzikinius ar kultūrinius festivalius, taip šalia įprasto keliavimo praturtinant savo atostogas. Pastarųjų kalbintų festivalininkų maršrutas prasidėjo Portugalijoje, tada persikėlė į Ispaniją, o po stotelės Prancūzijoje kelsis į Italiją, kol galiausiai bus aplankyta Europos kultūros ir emigrantų Meka – Londonas.

Nors toks keliavimo būdas reikalauja didelių išlaidų, tačiau sutikti čiliečiai – nėra ypač pasiturintys, o greičiau pradedantys jaunieji verslininkai, vadovaujantys naktiniams klubams savo šalyje. Neseniai 30 metų jubiliejus atšventusi porelė gyrėsi, kad Čilėje yra pati skaniausia žuvis pasaulyje, iš jos kilęs jų geras draugas, grupės "Franz Ferdinand" vokalistas Aleksanderis Kapranosas, o Europoje jiems kol kas labiausiai patiko Ispanijos sostinė Madridas. Atvykti į festivalį "Vieilles Charrues" juos masino galimybė gyvai išgirsti grupę "The Cure", kurie lotynu Amerikoje paskutinį kartą koncertavo, pasak jų, tik 1988 metais Argentinoje.

Grupė "Portishead" - įžanginės festivalio dienos superžvaigzdės

Iš Bristolio kilusi Britų elektroninės muzikos grupė, neretai krikštijami kaip gūdžios psichodelikos romantikai, kurių pasirodymai išsiskiria tuo, kad būna ypač įtaigūs, emociškai gilūs ir itin saviti. Būtent dėl to ši grupė savo pasirodymus rengia retai bei atidžiai rinkdamiesi koncertų vietas ar erdves. Konkrečiai šiais metais "Portishead" surengs šešis gyvus pasirodymus, iš kurių ketvirtadieninis prancūzų publikai tebuvo trečias.

Šalia intravertiškosios vokalistės Beth Gibbons dar ant scenos darbavosi keturi vyrai. Elektrine gitara, tai smuiko smičiumi, tai neįtikėtina pirštų technika griežė Adrianas Utley – vienas iš trijų nuolatinių grupės narių. Taipogi koncerte grojo bosistas, klavišininkas bei perkusininkas. Pasirodymo dinamiškumą ypač stipriai nuspalvino įtaigios ir kontraversiškos vizualizacijos, kuriose, kaip dabar būdinga, nebuvo apsieita ir be politinės tematikos lozungų, ir be nūdienos gūdžiosios pre-apokaliptinės realijos.

Gausiai palaikoma fanų, grupė sugrojo bene visus savo didžiausius hitus. Šalia „Silence“, „Glory Box“, „Mysterons“ , „Hunter“ grupė sugrojo ir savo vizitine kortele tapusį hitą „Roads“ iš jų debiutinio, didelės sėkmės, susilaukusio albumo pavadinimu „Dummy“. Bei kas nebūdinga festivaliui – grupė sugriežė ir bisą, koncertą užbaigdami trankiuoju, improvizacijomis paįvairintu „We Carry On“. Nors viso koncerto metu Beth Gibbson demonstravo sau būdingą intravertišką fatališkumą, grojant paskutinio kūrinio jam-session ji, nulipusi nuo scenos, spėjo apsiglebesčiuoti bene su visais pirmoje eilėje koncertą stebėjusiais gerbėjais.

Likusiose trijose festivalio dienose – muzikos legendos ir naujosios žvaigždės

Prasidėjęs ketvirtadienį, festivalis šėliones užbaigs sekmadienio naktį, kuomet ant scenos lips atskirų pristatymų nereikalaujantis legendinis folk muzikantas iš JAV Bobas Dylanas. Ši muzikos ikona 7-tajame dešimtmetyje savo kurtomis dainomis sukėlė tikras revoliucijas ar bent jau jas įkvėpė ir skatino. Tokios dainos kaip „Blowin in the wind“ ar „Like a Rolling Stone“ savo laiku buvo įkvėpimas tuometiniam pacifistiškai nusiteikusiam jaunimui, hipių judėjimui, kurie protestavo prieš karinius veiksmus Vietname.

Šeštadienio vakarą nuspalvins ne ką mažiau spalvingas atlikėjas Stingas, kurį visai greitai gyvai galės išgirsti ir Lietuvos melomanai – liepos 31 dieną jis koncertuos Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Penktadienio vakarą prancūzai galėjo mėgautis išskirtiniu tamsos princo Roberto Smitho seansu. Penktadienio vakarą prancūzai galėjo mėgautis išskirtiniu tamsos princo Roberto Smitho seansu. Nors grupė "THE CURE" ir pasikeitusi bei skaičiuoja 4 dešimtį, bet iš įvairių „Youtube“ klipų galima matyti, kad R. Smithas vidumi yra vis dar jaunas.

Be aprašytųjų legendų festivalyje „Vieilles Charrues“ dar šokdins elektroninės muzikos guru „Justice“, rokeriai „Bloc Party“, įspūdingo stoto mergina „Santigold“. Taipogi ne ką mažiau nei visų legendų festivalininkai laukia ir dabartinių dienų pažibų „M83“, „Kasabian“, „Gossip“. Taipogi specialų pasirodymą ruošia ir 9-tajame dešimtmetyje spindėję rokeriai is JAV „Garbage“, kurie ant scenos lips paskutinę festivalio dieną - sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją