Koncertas Rygoje - „Muse“ gerbėjų itin laukiamas įvykis. Šiame pasirodyme grupė pristatys ne tik populiariausius savo kūrinius, bet ir rudenį pasirodysiančio naujo albumo „The 2nd Law“ dainas.

Šiuo metu „ant bangos“ esanti grupė sulaukia itin daug dėmesio. Vokalisto ir gitaristo Matto Bellamy, bosininko Chriso Wolstenholme'o ir būgnininko Dominico Howardo trio birželio pabaigoje pristatė kūrinį „Survival“, kuris tapo vienu iš oficialių Londono olimpinių žaidynių himnų. Svarbiausiam metų sporto įvykiui skirtos dainos klipe šmėžuoja daugybė garsių atletų – tarp jų yra ir Lietuvos disko metikas Virgilijus Alekna.

Nuo laikų, kai mokykloje susitikę bičiuliai subūrė grupę „Gothic Plague“ (iš jos išsivystė „Muse“) jau praėjo du dešimtmečiai. Šiandien „Muse“ vadinami populiariausia pasaulyje alternatyvios muzikos grupe, nors vadinti ją „alternatyvia“ kiek keista – grupės įrašai seniai prasiskynė kelią į populiariausių radijo ir TV laidų eterį, jos albumai parduoti 15 milijonų egzempliorių tiražu.

1999-aisiais albumu „Showbiz“ debiutavusi grupė greitai atkreipė į save dėmesį muzikos stiliumi, kuriame susipynė progresyviojo roko, elektroninės muzikos ir klasikos elementai, papildyti tekstais, kuriuose atsispindi M. Bellamy mėgstama mokslinė fantastika. Kritikai „Muse“ kūrybos nuotaiką pavadino „agresyvia melancholija“. Tai yra vienas tiksliausių šios grupės apibūdinimų.

Dainos „Time Is Running Out“, „Hysteria“, „Supermassive Black Hole“, „Starlight“, „Butterflies And Hurricanes“, „Uprising“, „Invincible“ - tai tik keli iš daugybės didelio populiarumo sulaukusių kūrinių, kuriuos atlieka „Muse“.

Esminis grupės populiarumo elementas – įspūdingi koncertai, kuriuose niekada netrūksta vaizdo efektų, neįprastų muzikos instrumentų, originalių scenos sprendimų ir kone nežemiškos energijos. Kai M. Bellamy groja peršviečiamu fortepijonu, į publiką spiginant lazerio spinduliams iš milžiniškų palydovinių antenų - „Muse“ koncertų žiūrovams tai yra įprastas vaizdas.

Nenuostabu, kad Britų muzikos apdovanojimų ceremonijoje „Muse“ du sykius kilo į sceną atsiimti geriausios koncertinės grupės statulėlės. Grupės kolekcijoje – ir penki MTV Europos, penki „Q“ ir aštuoni „NME“ apdovanojimai bei prestižinė „Grammy“ statulėlė. Pastarąją britai laimėjo už diską „The Resistance“, kuris 2009-aisiais pakilo į geriausiai perkamų albumų dešimtuko pirmąją vietą net devyniolikoje valstybių. „Grammy“ ceremonijoje jis buvo paskelbtas geriausiu metų roko albumu.

Tarp grupės pasiekimų – pasirodymas geriausiu laiku legendiniame „Glastonbury“ muzikos festivalyje Anglijoje, kur atlikti vieną dainą prie „Muse“ prisijungė U2 gitaristas The Edge. Tiek „The Resistance“, tiek ankstesnio grupės albumo „Black Holes And Revelations“ pristatymo gastrolių metu „Muse“ surengė po du solinius koncertus Londono „Wembley“ stadione – į juos buvo išpirkti visi bilietai.

„Didinga, neįtikėtina grupė“, - apie „Muse“ yra sakęs grupės „Queen“ gitaristas Brianas May. „Turbūt geriausia koncertuojanti grupė pasaulyje šiuo metu“, - jam antrino „Queen“ būgnininkas Rogeris Tayloras.

Naujasis „Muse“ albumas žada intrigų – M. Bellamy tikina, kad grupės skambesys bus gerokai atnaujintas, muzikoje atsiras daugiau elektroninių garsų. Intriguoja žinia, kad albumą kurti grupei padėjo Davidas Campbellas – žinomas kompozitorius, bendradarbiavęs su Paulu McCartney, Adele, Becku, „Radiohead“ ir kitomis muzikos pasaulio žvaigždėmis.

Jau gruodžio viduryje gyvai susipažinti su „Muse“ nauju kūrybos etapu galės Baltijos šalių publika – koncerte Rygoje tikriausiai plazdės ir gerbėjų iš Lietuvos atsivežta mūsų šalies vėliava.

„Muse“ koncertą Rygoje rengia didžiausias Baltijos šalių koncertų organizatorius „BDG Music“, liepos 28 dieną pakviesiantis Kauno „Žalgirio“ arenoje išgirsti grupės „Red Hot Chili Peppers“ koncertą, liepos 31 dieną – toje pačioje arenoje mėgautis populiariausiomis Stingo dainomis, rugpjūčio 21-ąją – siautėti įspūdingiausiame metų popmuzikos šou su Lady Gaga, o rugpjūčio 24 dieną Trakų pilyje linksmintis šokių muzikos fiestoje „Stebuklas“ su grupės „Swedish House Mafia“ įkūrėju Steve’u Angello.

MUSE - Survival (Olimpinė daina)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)