Šis koncertas buvo geras apšilimas prieš trečiadienį Gdynėje (Lenkijoje) prasidedantį, Lietuvos melomanų itin mėgstamą festivalį „Heineken Open'er“, kur šiemet pasirodys tokie pasaulinio lygio muzikantai kaip „Bon Iver“, „Franz Ferdinand“, Björk, „New Order“, „The XX“ ir dešimtys kitų.

Dalis „ReedNoBrass“ klausytojų į Lenkiją išvažiavo jau vakar, dėl to „Vienuolyno kiemas“ nebuvo toks pilnas, koks galėjo būti. Tačiau klausytojų netrūko – žinia apie naują vertą išgirsti grupę Vilniuje pasklidusi plačiai.

„ReedNoBrass“ užtikrintai sugrojo hitais tampančius savo kūrinius „Even if God Is on the Phone“, „Whiskey Dogs“, „I Want You Back“ ir kitus, paskutinę folk stiliaus baladę „What If I“ dainuodami kartu su publika.

Vaikinai dar kartą pateisino savo, kaip vienos profesionaliausių naujų šalies roko grupių statusą. Nors grupė susikūrė tik pernai, o jos nariai – jaunosios kartos muzikantai, patirties jie turi sukaupę daugiau, nei daugelis vyresnių jų kolegų. Pavyzdžiui, grupės būgnininkas Mantas Augustaitis taip pat koncertuoja kartu su grupėmis „Empti“, „BrassBastardz“ ir „InSearch“, o anksčiau buvo grupės „Pieno lazeriai“ narys. „ReedNoBrass“ gitaristas Vytas Rasimavičius taip pat yra grojęs ar tebegroja su Migloko, „Bekešo vilkais“, „Repo seniais“, „Messiah Goes Mad Orchestra“.

Dalis naujų klausytojų galėjo atpažinti ir grupės vokalistą Imantą Reed – anksčiau jis dalyvavo viename muzikiniame televizijos šou, bet supratęs, jog elgiasi prieš savo valią, viską metė ir subūrė nepriklausomo roko grupę.

Kitą savaitę „Jack Daniel's Studio No. 7“ daro pertrauką. Būsimas serijos koncertas įvyks liepos 17 d. Tada į „Vienuolyno kiemo“ sceną lips M.A.M.A. apdovanojimuose geriausia Lietuvos roko grupe pripažinti „Freaks on Floor“. Šis koncertas, kaip ir visi buvę ir būsimi „Studio No. 7“ koncertai, bus nemokamas.

Lig šiol, be „ReedNoBrass“ šioje koncertų serijoje jau pasirodė Markas Palubenka, „Garbanotas Bosistas“, „Deeper Upper“ ir „Without Letters“. Visi jie – jaunosios kartos Lietuvos alternatyvios muzikos kūrėjai. Būtent tokią muziką remia „Jack Daniel's“.

„Jack Daniel‘s Studio No. 7“ koncertai yra organizuojami visame pasaulyje. Po šiuo vardu yra koncertavę tokie prestižiniai indie muzikos vardai kaip „The Temper Trap“, The Dandy Warhols“, „Edward Sharpe & The Magnetic Zeros“ ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją