Praėjusiais metais groję Kaune, Klaipėdoje, Plungėje, Šiauliuose bei Panevėžyje, šįmet jaunieji muzikai rengiasi susitikti su trijų miestų klausytojais. Sausio 28 dieną orkestras gros Alytaus dramos teatre, sausio 29 dieną - Šiaulių filharmonijoje, o vasario 6 dieną - Klaipėdos koncertų salėje.

Antrajam turnė po Lietuvą M. K. Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras ir jo vadovas drauge su solistais - smuikininkais Fabianu Petraičiu, Monika Buinevičiūte ir Algirdu Šochu atliks Felixo Mendelssohno Koncertą smuikui ir orkestrui e-moll bei Ludwigo van Beethoveno Antrąją simfoniją D-dur.

2002-aisiais suburtame M. K. Čiurlionio menų mokyklos simfoniniame orkestre groja 9-12 klasių moksleiviai. Nuo pat įsikūrimo dienos orkestrui vadovauja Lietuvos operos ir baleto teatro dirigentas Martynas Staškus, su instrumentų grupėmis dirba žinomi pedagogai ir atlikėjai Artūras Šilalė ir Linas Gailiūnas.

M. K. Čiurlionio menų mokyklos simfoninis orkestras yra trejais metais jaunesnis už savo kolegą - Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos moksleivių simfoninį orkestrą, vadovaujamą dirigento Modesto Pitrėno.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją