Į sceną lips scenos vilkai „JazzWay“ su Memelio džiazo klubo prezidentu Steponu Januška priešakyje, gitaristas Eugenijus Jonavičius su bendražygiais, „ska“ muzikos projektą pristatys veiklusis saksofonininkas Kęstutis Sova, pasirodys jaunųjų uostamiesčio džiazmenų komanda „Soft & Easy“ bei gitaristo Martyno Ąžuolo suburta komanda. Įėjimas į renginį – nemokamas.

Pernai balandį įsteigta ir liepą inauguracijos šventę surengusi visuomeninė organizacija tąkart anonsavo ketinanti per metus Klaipėdoje surengti mažiausiai dešimt koncertų, skirtų pristatyti uostamiesčio džiazo muzikantų kūrybą. Faktinis „derlius“ išėjo kur kas solidesnis – anot S. Januškos, įvairiose renginių vietose Klaipėdoje bei Palangoje per metus įvyko iš viso 40 koncertų su Memelio džiazo klubo vėliava, iš jų 15-a išskirtinių – juose skambėjo autorinės klaipėdiečių muzikantų parengtos programos bei svečių pasirodymai.

Autorines programas klausytojams pristatė E. Jonavičius su kolegomis, K. Sovos suburta lietuvių komanda „I 4 Сombo“ bei tarptautinis projektas „Connections: part2“, solinius koncertus surengė vokalinis kvartetas „Cappella‘A“, grupė „JazzWay“, šventinį gimtadienio koncertą – saksofonininkas Algis Kilis, jauniausius uostamiesčio džiazmenus sukvietė „Jaunimo džiazo maratonas-2011“. Tai – tik keletas įvykių iš pirmųjų metų įdirbio, kurį vainikavo Metų įvykio titulas, klubo pelnytas neseniai surengtuose Klaipėdos muzikiniuose apdovanojimuose.

Anot S. Januškos, Memelio džiazo klubui pavyko sujudinti kiek užsistovėjusius klaipėdiečių muzikantų bendradarbiavimo vandenis. „Bendravimas tapo intensyvesnis – vis dažniau susitinkama ne tik gatvėje, bet ir scenoje, o tai reiškia, kad siekis paskatinti kūrybinį bendradarbiavimą tampa realybe, – sakė muzikantas, pedagogas bei renginių organizatorius. – Iš šalies atrodo, kad muzikantui suburti kolektyvą yra paprasta ir natūralu. Tačiau tai – ne tik kūrybinis iššūkis, bet ir didelė atsakomybė. Džiugu matyti, kad vis daugiau jaunų žmonių suranda savyje ryžto įgyvendinti naujus sumanymus.“ Palaikyti bei skatinti kolegas, rengti autorinius bei teminius koncertus Memelio džiazo klubas ketina ir toliau. Planuojama plėtoti ir savas tradicijas: viena iš jų pretenduoja tapti „Jaunimo džiazo maratonas“, skirtas kūrybingiems moksleiviams.

Nuolatinių rėmėjų Memelio džiazo klubas neturi, tad juo svarbesnis yra kiekvienas džiazui neabejingas verslininkas, savo skirta parama suteikęs galimybę surengti ne vieną koncertą. Klubas ypač dėkingas uostamiesčio muzikos studijai „Grock“, kuri tapo nuolatinė techninės paramos teikėja, bei restoranui „Kurpiai“, kuris tapo klubo partneriu bei susitikimų vieta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją