Niekas nesitikėjo, kad tą dieną į „Vienuolyno kiemą“ ateis pakankamai klausytojų, nors renginys ir buvo nemokamas. Tačiau pamažu, vienas po kito žmonių susirinko daugiau nei per bet kurį kitą iš dviejų anksčiau vykusių „Jack Daniel's Studio No. 7“ serijos koncertų.

Prasto oro neišsigandusiems gerbėjams grupė surengė nuoširdų pasirodymą, kurio pabaigoje publika šoko apsupusi grupę ir dainavo kartu.

„Galvojome, kad kai lauke toks rudens dvelksmas, dulksna ir lietus, žmonės liks namuose ir į koncertą neateis. Dėl to ir pačių mūsų nuotaika buvo nekokia. Bet kai pamatėme tiek daug besišypsančių veidų... Buvo žiauriai smagu.“, - šviežiomis emocijomis dalinosi „Garbanoto Bosisto“ vokalistas Šarūnas Joneikis.

„Prieš koncertą mes tiesiog scenoje pradėjome statytis namą. Paklojome kilimus, padėjome gėlių – norėjome, kad atsirastų nors kiek jaukumo. Bet galiausiai žmonių susirinko tiek, kad jie užpildė visą erdvę ir patys tą jaukumą sukūrė.“, - jam antrino Šarūno brolis Mantas Joneikis, grupėje grojantis gitara.

„Koncerte buvau pasiekęs tokias emocines būsenas, kai sustoja laikas. Scenoje grojantys žmonės žinos, apie ką kalbu. Tai reiškia, kad buvo labai gerai.“, - priduria grupėje bosine gitara grojantis garbanius Augustinas Čobotas.

„Garbanotas Bosistas“ - masinei auditorijai kol kas menkai žinoma, bet per keturis karjeros metus daugybę koncertų surengusi ir minią ištikimų klausytojų užsiauginusi grupė iš Vilniaus. Jų muzikos skambesį galima apibūdinti kaip klasikinio rokenrolo, bliuzo ir psichodelinio roko mišinį, menantį 7-ojo JAV ir Jungtinės Karalystės muzikos scenas.

Antradienio koncertas buvo jau trečioji koncertų serijos „Jack Daniel's Studio No. 7“ dalis. Anksčiau šiame, vis kitoje pasaulio vietoje rengiamame, šiemet į Vilnių atkeliavusiame renginių cikle grojo Markas Palubenka ir grupės „Without Letters“ bei „Deeper Upper“.

Nors pirmieji koncertai taip pat buvo sėkmingi, pagal susirinkusios publikos kiekį „Garbanotas Bosistas“ be abejonių nušluostė nosis anksčiau grojusiems. Ar pačiai grupei tai svarbu? „Ne, tarp šioje renginių serijoje dalyvaujančių grupių nėra konkurencijos, nebent sportinis interesas.“, - užtikrina Mantas.

„Konkurencija yra ne tarpusavyje, o tarp „Jack Daniel's Studio No. 7“ grupių ir viso pop muzikos pasaulio.“, - jį papildo grupės būgnininkas Narimantas Besakirskas.

„Jack Daniel's Studio No. 7“ koncertų ciklas yra skirtas paremti vietines nepriklausomo roko grupes. Siekiant užtikrinti kuo didesnį muzikos prieinamumą, visi ciklo koncertai yra nemokami.

Kitas šios koncertų serijos renginys nusimato jau kitą savaitę, kaip įprasta, antradienį, liepos 3 d.. Tada koncertuos kita vilniečių roko grupė, šįkart jau šių dienų roko standartus kuriantys vaikinai „ReedNoBrass“. Kaip ir visi „Jack Daniel's Studio No. 7“ koncertai, „ReedNoBrass“ pasirodymas vyks sostinės senamiestyje esančiame „Vienuolyno kieme“ ir bus nemokamas visiems norintiems užeiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)