Daugiau nei 60 tūkst. žiūrovų galėjo stebėti žvaigždžių pasirodymą Kardifo "Millenium" stadione. Vieną koncerto valandą transliavo BBC televizija, o visas šešias šio renginio valandas žmonės galėjo matyti internete.

Koncertą pradėjo klasikos solistė Kaherine Jenkins su dainos "Amazing Grace" ("Malonė Dievo suteikta") aranžuote. "Norėjau sukurti ypatingą koncerto dvasią ir visiems priminti, kodėl mes čia esame susirinkę", - ji sakė.

Koncertą užbaigė muzikantas ir dainininkas Ericas Claptonas. Tarp visų dvidešimties koncertavusių atlikėjų buvo ir grupė "Manic Street Preachers", jaunoji operos žvaigždė Chalotte Church ir soulo dainininkas Lemaras.

Koncertas buvo organizuojamas vos kelias savaites.

"Tai turbūt didžiausias koncertas, kada nors vykęs "Millenium" stadione, Kardife ar Velse", - kalbėjo koncerto organizatorius Paulas Sergeantas.

"Nebuvo sunku, nes visa tauta, visas pasaulis suvokia šio koncerto motyvus. Taip velsiečiai galėjo prisidėti prie pagalbos cunamio aukoms".

Šeštadienį įvykęs koncertas yra tik vienas iš daugybės įžymybių organizuojamų renginių, skirtų nuo žemės drebėjimo ir cunamio Azijos šalyse nukentėjusiems žmonėms. Ši stichinė nelaimė nusinešė beveik 225 tūkst. gyvybių.

Praėjusią savaitę Holivudo aktoriai surengė labdaringą dviejų valandų renginį, tiesiogiai transliuotą per JAV televiziją. Jame dalyvavo tokios įžymybės kaip Bradas Pittas, Bruce'as Willisas ir Madonna.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją