Sausį Kauno „Žalgirio“ arenoje nugriaudėjus pirmajai M.A.M.A. ceremonijai, jau po keleto dienų pradėta ruoštis jos „antrajai serijai“, kurios muzikos gerbėjai sulauks kitų metų pradžioje.

„Nuo pat metų pradžios kaupiame informaciją apie svarbius Lietuvos muzikos pasaulio įvykius – įrašus, vaizdo klipus, koncertus. Apdovanojimai, kurie bus dalijami kitų metų pradžioje, skiriami už darbus, nuveiktus nuo 2011-ųjų gruodžio 1 iki 2012-ųjų lapkričio 30 dienos. Jau dabar akivaizdu, kad vertų dėmesio pretendentų bus daug – šalies muzikinis gyvenimas suaktyvėjo, per pirmuosius metų mėnesius klausytojams pateikti muzikos albumai, dainos ir vaizdo klipai maloniai stebina. Skeptikai, kalbantys apie nesibaigiančią lietuviškos muzikos krizę, meluoja“, - sako apdovanojimų ceremoniją rengiančios Muzikos asociacijos vadovas Martynas Tyla.

Kad apdovanojimų ceremonija reikalinga, neabejoja pirmajame renginyje dalyvavę muzikantai. Ne vieno laimėtojo koncertų afišas papuošė M.A.M.A. logotipas. „Akivaizdu, kad nemažai klausytojų apie mus sužinojo būtent dėl šios ceremonijos“, - neslepia Metų alternatyvios muzikos grupe pripažintos „Rasabasa“ lyderė Rasa Bubulytė.

Atsižvelgdami į muzikantų ir publikos pareikštus pageidavimus, M.A.M.A. rengėjai spalvingą nominacijų sąrašą papildys dviem naujais apdovanojimais. Vienas jų – Metų popmuzikos grupė, atlikėjas ar atlikėja.

„Galimas popmuzikos nominacijos atsiradimas daug diskusijų kėlė dar prieš pirmąją ceremoniją. Buvo laikotarpis, kai Lietuvoje žodis „pop“ turėjo dviprasmį atspalvį – muzikos kokybės prasme. Tačiau akivaizdu, kad turime daugybę gerų atlikėjų, stumiančių popmuziką į priekį. Džiaugiamės pranešdami, kad nuo šiol geriausi iš jų bus pagerbti M.A.M.A. scenoje“, - sako M.Tyla.

Kita naujovė – Metų koncertinės grupės, atlikėjo ar atlikėjos nominacija, kuria bus įvertinti kokybiškiausius, išskirtinius, didelio žiūrovų dėmesio sulaukiančius koncertus rengiantys muzikantai.

„Tokia nominacija pastarąjį dešimtmetį atsirado daugelyje stambių pasaulio muzikos apdovanojimų ceremonijų. Šiais laikais, kai prekyba albumais nebėra pagrindinis sėkmės parametras, vis svarbesni kiekvienam muzikantui tampa „gyvi“ pasirodymai – jie daugeliui yra ir pagrindinis pragyvenimo šaltinis. Džiugu, kad publika vis labiau domisi Lietuvos atlikėjų koncertais – daugėja muzikos festivalių, lietuviai drąsiau šturmuoja dideles sales ir arenas, - praneša vienas apdovanojimų steigėjų Saulius Urbonavičius – Samas. - Turėjome į tai atsižvelgti. Gali per metus įrašyti tik vieną dainą, bet jei nuolat įrodinėsi, koks „kietas“ esi scenoje, nusipelnai pretenduoti į M.A.M.A. apdovanojimą.“

Neatmesdami galimybės, kad ateityje nominacijų dar padaugės, M.A.M.A. rengėjai jau braižo būsimos šventės kontūrus. Žadama, kad ji nenusileis pilnutėlę „Žalgirio“ areną drebinusiam M.A.M.A. startui. Tikslus ceremonijos laikas ir vieta bus paskelbti pirmoje vasaros pusėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)