„Lofto“ kompanijos šių metų atradimas – britai „Dirty Goods“ – taip pat atvyksta pažindintis su lietuviais. Iš mažo, muzikine prasme kone mirštančio Newporto miestelio kilę britų rokenrolistai jau yra pastebėti ir įvertinti įtakingo muzikos žurnalo „NME“, pasirašę rimtą muzikinį kontraktą ir savo kišenėje jau turintys kelis superhitus.

Artimiau su trijule pažindinamės išskirtinio interviu Lietuvai metu.

Lietuvoje dar nesilankėte – kokią jūs ją įsivaizduojate?

Woody: Tiesa pasakius, kol kas sunkiai ją įsivaizduojame. Tačiau iš to, ką girdėjome, galima būtų susidaryti įspūdį, jog ten oras geresnis, moterys gražesnės ir apskritai tai vieta, kur vasarą gera.

Ar jau pažįstate kokių nors lietuvių?

Mikee: Šiuo metu nepažįstame, tačiau ne dėl to, kad esame drovūs. Tiesiog nepasitaikė proga su jais susipažinti. Tikiu, kad iš festivalio išvažiuosime užmezgę daugybę naujų pažinčių su lietuviais.

Ar jus dar dirbate ką nors be to, kad esate iki ausų panėrę į muziką?

Mikee: Ne, mes pilnu etatu dirbame muzikoje (juokiasi).
Woody: Nuo to laiko, kai pasirašėme sutartį su leidybine kompanija, visų kitų darbo pasiūlymų teko atsisakyti (juokiasi).

Turite kompaniją, kuriai patikėjote savo muzikos leidybą, o ar jau turite stilistą, kuriam patikėjote savo atrodymą?

Wylee: Ne, niekas nesirūpina mūsų išvaizda, tik mes patys. Į koncertus rengiamės taip, kaip tuo metu jaučiamės.

Ar galėtumėte man pasakyti, kodėl Didžiojoje Britanijoje bene didžiausia koncentracija ypatingai talentingų visame pasaulyje mylimų muzikantų?

Woody: Atvirai pasakysiu, tikrai nežinau. Tačiau mums pasisekė, kad gimėme šalyje, kurioje kuria daug talentingų žmonių. Turime į ką lygiuotis. Jei nori būti geriausias, tai ta kartelė Didžiojoje Britanijoje yra užkelta labai aukštai. O mes siekiame būti geriausiais.

Ar niekada nesvarstėte galimybės keltis į Londoną – juk ten daugiau galimybių?

Wylee: Taip, vieną dieną norėtume ten pagyventi, tačiau mes gimę Newporte ir čia mūsų namai. Ši vieta mus suformavo tokius, kokiais esame. To nenorėtume nė už ką pakeisti, o Londonas šiaip jau keičia žmones… Taigi keliausime į Londoną, tačiau neilgam. Muziką kurti galima iš bet kur.

Ką galėtumėte pasakyti apie Viktoro Diawaros bičiulį Beną Dowdeną, kuris kuruoja vieną sceną LOFTAS FEST’12 ir pakvietė joje groti jus?

Mikee: Jis yra nerealus vyrukas ir vienas talentingiausių žmonių, kuriuos pažįstame. Jis labai daug mums padėjo, kai tik pradėjome groti. Jis nufilmavo mūsų pirmuosius vaizdo klipus, o juos pamatė visi jo „YouTube“ kanalo gerbėjai, kurių yra tikrai daug. Jis mus netgi nuvežė koncertuoti į Prancūziją. Jis padėjo mūsų pirmąjį singlą „Honest” išleisti vinilinėje plokštelėje. Ir jeigu ne jis, mes nevažiuotume šią vasarą į Lietuvą.

Kokie būtų jūsų patarimai festivalininkams?

Wylee: Svarbiausia su savimi turėti apsaugą nuo tiesioginių saulės spindulių. Taip pat per festivalius nepamirštame užsipildyti įvairių atsargų. Ir galiausiai patariame festivaliuose linksmintis maksimaliai – kada, jei ne tada?

Kas iš jūsų parašė puikų ir užkrečiamą hitą „Hollywood“? Kokia šios dainos istorija?

Woody: Aš parašiau šią dainą. Kiek seniau kartu su Wylee gyvenome kartu netoli tokios autostrados. Begyvenant ten man kilo pradinė dainos mintis „poilsis prie magistralės“. Wylee ši idėja patiko, jis pradėjo brandinti jai muziką. Mike mums padėjo jau studijoje. Tačiau Mike dainos vaizdo klipe nėra ne dėl to, kad jis paskutinis prisidėjo prie dainos kūrimo, o dėl to, kad tądien, kai filmavome klipą, jis nebegalėjo atvykti. Taigi nusprendėme jame filmuotis dviese su Wylee (juokiasi).

Dirty Goods – Hollywood:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)