Dainuojamosios poezijos žanras, nepriskiriamas populiariajai muzikai, tačiau Lietuvoje yra labai mėgiamas bei turi platų gerbėjų ratą. Neretai jos atlikėjus ir šiandien pavadiname senovės dainių – bardų vardu.

Pritardami sau instrumentu, bardai deklamuodavo savo poeziją kunigaikščių dvaruose, įtaigiai pranešdami aukštesnę žinią žmonėms apie tai, kas vyksta pasaulyje. Tad nenuostabu, jog ir dabartinėje dainuojamojoje poezijoje pirmiausiai akcentuojamas žodis, o tik po to - šio žodžio išgyvenimų padiktuotos muzikinės intonacijos ir jas paryškinantis akompanimentas.

Šia taisykle vadovaujasi „Trikampio“ atlikėjai – aktoriai Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis ir dainininkė Neda Malūnavičiūtė. Trys charizmatiškos asmenybės vienoje scenoje sukuria nepamirštamą atmosferą, taikliais žodžiais ir paprasta melodija kviesdami tikėti („Paukščiai”, „Pasakų šalis“), atsisveikinti („Mažam broliui”), paliūdėti („Tiek nedaug tereikėjo”), pasigėrėti lazdyno žiedeliu („Riešutų žydėjimas”) ar tiesiog smagiai pakvailioti („Svirplys”).

Į muzikinį dviejų pritariančių gitarų pokalbį įsiterpianti Nedos skaidri fleita ir skoningos vokalinės improvizacijos praplečia kuriamą nuotaiką – kūrinio erdvę, leidžia įsiklausyti, giliau suvokti ir apmąstyti perduodamą mintį. Tad iki širdies gelmių prasiskverbianti „Meilės trikampio“ nuoširdi kūryba kviečia atleisti, pamąstyti ir pasidžiaugti tuo, ką turi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)