Vos prieš kelias valandas klausytojų teismui pateikęs naujausią solinį darbą „Jazz’as gydo“ Pushaz, kurį oficialiai šaukia Andriaus Glušakovo vardu, į dienos šviesą iš karto paleidžia ir šiam kūriniui sukurtą muzikinį vaizdo klipą, kuris reprezentuoja šį rudenį pasirodysiantį trečiąjį atlikėjo albumą.

„Daina apie tai, kad muzika gydo sielos žaizdas. Džiazas pasirinktas tik perkeltine prasme, nes visi muzikos žanrai turi savus receptus, kaip įveikti skausmą ar kančią. Tai ramus bei neįpareigojantis kūrinys, bet turintis gilias mintis ir prasmę“, – apie „Jazz’as gydo“ pasakoti pradeda Pushaz.

„Šį kūrinį įrašiau 2011 metais ir visą laiką jaučiau norą nepaleisti jo į viešumą, kol nebus sukurtas ir vaizdo klipas. Rinkdamasis filmavimo aikštelę, ieškojau 7-8 dešimtmečio laikus primenančios erdvės, kadangi pats kūrinys dvelkia šio laikmečio dvasia. Tam puikiai tiko vienas iš sostinės naktinių barų“, – taip apie vaizdo klipo idėją kalba ir jo pasižiūrėti kviečia Pushaz.

Atlikėjas užsimena, kad visas būsimas albumas turėtų priminti laikus, kuomet pirmieji funk, soul, disco ir r’n’b kolektyvai Amerijoje buvo populiarumo viršūnėje bei davė pradžia šiuolaikinei šokių muzikai, taip pat ir hiphopo kultūros atsiradimui. „Tai mano muzikos šaknys, fundamentas ir dvasia“, – atvirauja Pushaz.

Atlikėjas išduoda, kad naujausiame savo albume sutalpins apie penkiolika kūrinių. „Nuo paskutinio mano solinio albumo išleidimo praėjo septyneri metai. Per tą laiką, kaip geras viskis, subrendo visa susikaupusi mano kūryba, kuriai išaušo diena „atidaryti“. Dedami paskutiniai taškai kūrybiniame procese, turbūt galėčiau „šlifuoti“ tas pačias dainas iki begalybės, bet kažkada sustoti reikia“, – juokaudamas pasakoja reperis.

„Noriu padėkoti ir dar kartą paspausti dešinę visai komandai ir artimiausiems draugams padėjusiems „Jazzas gydo” filmavimo aikštelėje ir už jos ribų. Komadoje dirbo Danielius Buckus, kuris buvo pagrindinis režisierius, atlikęs ir vaizdo klipo montavimo darbus. Jam talkino režisieriaus asistentas Andrius Bražas ir dalininkas Gediminas Gerulis. Kamera buvo patikėta Gediminui Vansevičiui ir senam mano bičiuliui operatoriui - statytojui Jaroslavui Gavrin, filmavusiam „G&G Sindikato” vaizdo klipą „Tiems kas rašo”. Dėkoju muzikantams Josh Mc Clung, Kristijonui Doveikai, Žilvinui Žusinui ir Armanui atlikusiems džiazo grupės vaidmenis. Lenkiu galvą stilistei Agnei Jasiulevičiūtei - Kalinkinai, kuri rūpinosi visų apranga ir legendinio ledo ritulininko sesei Linai Kasparaitytei už grimą. Ačiū video kompanijoms „Cinevera” ir „Cineskope”, bei visiems kitiems bičiuliams, be kurių nebūtų šio video”, - nuoširdžiai dėkojo Pushaz.

„Filmuojant buvo naudojama bene geriausia Lietuvoje esanti vaizdo kamera. Filmavime dalyvavo daugiau nei dvidešimt žmonių, Gedimino Gutausko dėka mums talkino solidus aktorių desantas. Visa komanda filmavimo aikštelėje be poilsio dirbo net keturiolika valandų. Tikrai jaučiu didelę pagarbą jiems visiems, juk ne kiekvienas šiandien aukoja savo laiką ir sveikatą vedamas idėjos. Surinkta komanda buvo pati geriausia, rezultatas puikus“, – džiaugsmingai pasakoja „G&G Sindikato“ narys.

Klipo filmavimo akimirkos:

Naujausias Pusho albumas klausytojų ausis pasieks jau šį rudenį. Hiphopo scenos veteranas atskleidžia, kad solinio albumo premjerų programoje dalyvaus būrys atlikėjų, o koncertai numatyti visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Koncertiniu turu rūpinsis sausakimšų renginių specialistai „Diskoholikai”, žadantys surengti įspūdingus Pusho naujo albumo pristatymo koncertus. Verta priminti, kad atlikėją išvysime ir kitokiame nei įprasta amplua, naujame projekte, rugsėjo 14 d. vyksiančiame „Pyramid” festivalyje Vilniuje, kur Pushaz scena dalinsis su drum’n’bass muzikos autoritetais iš Didžiosios Britanijos: Roni Size, Aphrodite bei Dj Hype.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)