Salėje tvyrojusi atmosfera kūrė įspūdį, kad „Akvarium“ nuo pernai metų niekur nebuvo ir išvažiavusi, tik grupę papildė būgnininkas (grupės „Splin“, „Marokorabli“), kurį „Rusijos ir Latvijos pasienyje prisimena su šiurpuliu, ir pučiamųjų skyrius, „rastas vienuolių netoli Atono kalno“. Būtent taip juos pristatė pats B. Grebenščikovas.

Verta paminėti, kad garsas koncerte buvo, turbūt, geriausias per pastaruosius kelerius metus, o pati grupė „Akvarium“ scenoje elgėsi taip, lyg pasirodytų namuose artimiausiems žmonėms.

„Ačiū, nuostabieji“, - kartojo B. Grebenščikovas. Iš salės išgirdęs prašymą atlikti dainą „Burlak“, iš pradžių atsakė: „Labai malonu (susipažinti – DELFI)“, - o vėliau pareiškė, - „tai geriausias pasiūlymas per pastarąsias keturias dienas“. Vis dėlto šio kūrinio taip ir neatliko. Bet dainų pakako ir be jo.

Per pustrečios valandos trukusį koncertą B. Grebenščikovas atliko daug ir įvairių dainų – nuo „Nazad v Archangelsk“ iš paskutiniojo albumo iki „Akvarium“ klasikos: „Nebo stanovitsa bliže“, „Železnodorožnaja voda“, „Adelaida“ ir „Poka ne načalsa džaz“. Kitaip tariant, kiekvienas šiame koncerte gavo savo: vyresni – pamąstymus ložėse, jaunesni – ką kitką, o į koncertą atėję politikai turėjo galimybę įsiklausyti į dainos „Tainyj uzbek“ žodžius, kad beprasmiška atsimesti, jog esi kažkas kitas.

Aikštelė priešais sceną buvo pilna, o ložėse įsikūrė tie, kurie jaučiasi respektabilesni. Vis dėlto pasibaigus „ideologinei daliai“ ir „prasidėjus amoraliai daliai“ (kaip nuo scenos pranešė B. Grebenščekovas), t. y. šokiams, situacija tarp žiūrovų šiek tiek pasikeitė, išskyrus vieną moterį balkone, kuri nepaliovė nervintis ir vaikyti priešais ją stovėjusio jaunimo. Anot damos, ji užmokėjo už šitą vietą, o jie užstojo jai vaizdą iš ložės.

Apskritai, „Akvarium“, kaip visada, pradžiugino šiluma ir rokenrolu. Į Vilniaus koncertus ateinančių žmonių nemažėja, jų skaičius išlieka toks pats, o tai leidžia viltis, jog B. Grebenščikovas laikysis tradicijos ir kitais metais vėl nudžiugins Vilnių.

Koncerto akimirkos:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)