Bendradarbiauti su „Nata“ jau pradėjo daugelis didžiųjų Lietuvos renginių organizatorių, tai: „Seven Live“, „BDG Music“, „Makroconcert“, „Cappuccino“ ir kt.

„Su „Nata“ užmegzti dialogą yra labai paprasta, lengvai pavyksta susitarti dėl licencinių sutarčių organizuojant Lietuvos atlikėjų koncertus. Be to, yra aiškiau ir suprantamiau reglamentuojama, kam atiteks mūsų sumokėti pinigai“, – pranešime spaudai sako pasaulinių žvaigždžių koncertus Lietuvoje organizuojančios bendrovės „Seven Live“ vadovas Juras Vėželis.

„NATA“ agentūrą įsteigė LATGA-A veikla nepatenkinti muzikos kūrėjai. Pasak jų, tokiam žingsniui buvo ryžtasi, nes LATGA-A nesugebėjo užtikrinti skaidraus muzikos autorių atstovavimo.

Pranešdamas apie naujosios agentūros atsiradimą Andrius Mamontovas paskelbė, kad „Nata“ idėją palaiko beveik visi populiariausi Lietuvos kūrėjai, ir buvo įsitikinęs, jog prie naujosios agentūros narių prisijungs visi pagrindiniai LATGA-A „maitintojai“. Šiuo metu „Nata“ vienija 90 muzikos kūrėjų, aktyviai prie organizacijos veiklos prisideda ir paramą jai išreiškia įvairios organizacijos, privačios bendrovės.

„Mes šiuo metu su „Nata“ esame pasirašę bendradarbiavimo sutartį dėl konsultavimo autorinių teisių klausimais, tačiau yra ir kitų bendradarbiavimo formų. Mes šią organizaciją visiškai palaikome ir sieksime, kad būtų įmanomos ir kitos bendradarbiavimo formos“, – tvirtina J. Vėželis.

„Vos per du veiklos mėnesius prie mūsų organizacijos prisijungė garsiausi ir daugiausiai naudojami populiariosios muzikos autoriai, sulaukėme daugybės paramos ir palaikymo žodžių. Puikūs pirmųjų mėnesių darbo rezultatai tik įrodo, jog Lietuvos muzikos autoriams reikėjo permainų, reikėjo patikimos institucijos, kuri gintų ir kovotų už jų teises, vykdytų skaidrią veiklą. Kurdami asociaciją mes tai žinojome, tačiau dabar mes taip pat matome, jog esame reikalingi ne tik jiems. Mumis ir bendradarbiavimu su mumis domisi ir didieji Lietuvos renginių organizatoriai. Mums tai didelė paskata eiti pirmyn, juolab, kad šių dienų muzikos verslas ieško modernių sprendimų ir naujų bendradarbiavimo formų“, – sako „NATA“ valdybos narė Inga Kuliavienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)