Daugybėje konkursų ir festivalių grojęs duetas solinius koncertus rengia labai retai – jiems gimtajame Vilniuje šis bus tik antrasis. Dėl to Kamilė ir Mantas vakarui ruošiasi jau dabar.

„Norime pažinti mūsų muzikos klausytojus, tad su jais bendrausime taip, kad ribų tarp scenos ir publikos neliktų. Prie įėjimo į salę vaišinsime visus arbata ir medumi, o po koncerto niekur nesiskirstysime, bendrausime, grosime ir improvizuosime. Labai to laukiame ir kviečiame prisijungti!“, - sako Mantas Zemleckas, „Kamanių šilelyje“ grojantis gitara ir tokiais istoriniais pasaulio tautų instrumentais kaip didžeridū, dambrelis ar barimbau.

„Norime surengti šventę ir mums, ir visiems svečiams. Atlikti dainas pasikviesime visus anksčiau su mumis grojusius draugus, padarysime mažų teatriškų staigmenėlių. Tai juk bus mūsų vienerių metų gimtadienis, o gimtadienis be siurprizų – ne gimtadienis!“, - šypsosi dueto balsas Kamilė. Jos kolekcijoje – ne tik būgnas, ar tamburinas, bet ir daug keistų instrumentų iš „K“ raidės: kalimba, kazu ar Manto pagamintas ir jai padovanotas „kamilifonas“ – metalafonas iš raktų.

Iš viso „Kamanių šilelio“ bagaže – per 20 instrumentų. Varijuodami jais, Kamilė ir Mantas kuria avangardinę folkloro muziką, iš esmės keičiančią įprastą dainuojamosios poezijos žanro suvokimą. Lietuvoje analogų neturintis skambesys ir gyvų pasirodymų ekspresija iš karto atnešė rezultatų: nors gyvuoja tik metus, „Kamanių šilelis“ jau spėjo sugroti didžiausiame Lietuvos neofolkloro festivalyje „Mėnuo Juodaragis“, laimėti autorinės dainos konkursą „Ave Vita“, gauti Sauliaus Mykolaičio vardo premiją.

Pripažintas Lietuvos muzikantas ir poetas Domantas Razauskas apie „Kamanių šilelį“ atsiliepia taip: „Senasis folkloras su savo užkalbėjimais ir raudomis atgimsta jų akustiniuose eksperimentuose bei poetiniuose ieškojimuose. Puikus ir išradingas Manto gitaros valdymas kartu su Kamilės balsu sukuria kažką, kam pavadinti muzikos teorijoje dar nėra vardų. Sunku šį duetą Lietuvos muzikos kontekste su kuo nors palyginti. Juos tiesiog reikia išgirsti. Gyvai.“

Tai padaryti bus galima jau šeštadienį, sostinės senamiestyje įsikūrusioje kultūros erdvėje „Menų spaustuvė“. Arbata ir medus tiesiai iš muzikantų rankų klausytojų lauks dar iki renginio pradžios, kuri numatyta 19 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją