"Dėmesio mažieji monstrai Europoje! Pateikiame pirmas koncertų datas", - rašo Lady Gaga.

Dainininkė į Lietuvą atvyks iš Vienos, po koncerto Vilniuje dar pasirodys Rygoje ir Taline.

Lady Gagos koncertų datos

Kovo pabaigoje 26-erių sulaukusi Lady Gaga, kurios tikrasis vardas Stefani Joanne Angelina Germanotta, šiuo metu yra pačioje savo populiarumo viršūnėje. Dainininkės "sąskaitoje" - per 23 mln. parduotų albumų ir daugiau kaip 64 mln. parduotų singlų. Lady Gaga yra įtraukta į geriausiai perkamų visų laikų atlikėjų sąrašus.

Nors atlikėja dar gana jauna, jos namus puošia išties didelis apdovanojimų skaičius – ji turi net 5 prestižines „Grammy“ statulėles ir 13 MTV muzikinių vaizdo klipų apdovanojimų. 2011-aisiais amerikiečių verslo žurnalas „Forbes“ Lady Gagą pripažino įtakingiausia pasaulio garsenybe, o 2012-aisiais garsus muzikinis žurnalas „Billboard“ skyrė dainininkei 4-ąją vietą daugiausiai 2011-aisiais uždirbusių atlikėjų sąraše, mat praėjusiais metais ji savo sąskaitą papildė daugiau kaip 25 mln. JAV dolerių.

Lady Gaga daug dėmesio skiria savo gerbėjams. Aktyviai socialiniuose tinkluose bendraujanti ir savo asmeninėmis nuotraukomis besidalijanti atlikėja pagal bendrus skirtingų socialinių platformų lankomumo skaičius stipriai lenkia antroje vietoje likusią Rihanną ir trečioje – Justiną Bieberį. Lady Gaga turi beveik 50 milijonų gerbėjų „Facebook“ tinkle ir jų skaičius nuolat auga. Dainininkės „Twitter“ profilį akylai seka per 22 mln. žmonių. Ji gali pasigirti ir milžinišku peržiūrų skaičiumi „Youtube“ svetainėje, kur jos jos kūriniai buvo peržiūrėti per 2,1 mlrd. kartų.

Neįtikėtina sėkmė - vos per ketverius metus

Į pasaulinės šlovės Olimpą Lady Gaga iškilo 2008-aisiais, kai dienos šviesą išvydo jos debiutinis albumas „Fame“. Kritikų palankumo ir komercinės sėkmės sulaukęs dainų rinkinys kaip mat užėmė aukščiausias pasaulio muzikos topų vietas, o dainos „Poker Face“ ar „Just Dance“ tapo itin klausomomis ir mėgstamomis. Po albumo palaikymui skirto koncertinio turo „Fame Ball Tour“, 2009 m. Lady Gaga pristatė naują diską - dar daugiau hitų pažėrusį dainų rinkinį „The Fame Monster“. Būtent jame nuskambėjo gerbėjų ypač mėgstami „Bad Romance“, „Telephone“ ir „Alejandro“.

Dėl neįtikėtinos albumo sėkmės Lady Gaga leidosi į net 18-os mėnesių trukmės pasaulinį turą „Monster Ball Tour“, kuris vėliau buvo paskelbtas vienomis pelningiausių gastrolių per visą muzikos istoriją. 2011-aisiais išleistas naujasis Lady Gagos albumas „Born This Way“ pažėrė dar daugiau pasaulį užvaldžiusių dainų – „Born This Way“, „Judas“, „The Edge of Glory“ ir kitų.

Atlikėja savo pagrindiniais įkvepėjais įvardina tokius muzikantus kaip Davidas Bowie, Michaelas Jacksonas, Madonna ir grupė „Queen“. Be savo muzikinės karjeros dainininkė užsiima labdaringa veikla ir aktyviai pasisako už homoseksualių, biseksualių bei skirtingų lyčių požymių turinčių asmenų teises. Lady Gaga yra įkūrusi ne pelno siekiančią organizaciją „Born This Way Foundation“, kuri rūpinasi jaunimo problemomis, suteikia jaunuoliams pagalbą, skatina gyventi be patyčių. Atlikėja taip pat kovoja prieš AIDS bei aktyviai ragino remti žemės drebėjimų Haityje ir Japonijoje aukas.

Bilietus į Lady Gaga koncertą jau nuo balandžio 26 d. 10 val. iki balandžio 27 d. 15 valandos pirmiausia galės įsigyti koncertą organizuojančios kompanijos „BDG Music” klubo nariai. Registracija į „BDG Music” koncertų klubą jau prasidėjo Internetiniame puslapyje www.bdg.lt .
Vieša prekyba bilietais prasidės nuo balandžio 30 d. 11 val. ryto visose „TicketPro” kasose bei www.ticketpro.lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)