Klasikinių operų arijų ir uvertiūrų vakare dainuos mecosopranas iš Londono Liora Grodnikaitė ir baritonas Vytautas Juozapaitis, diriguos profesorius Juozas Domarkas.

Vilniaus kongresų rūmuose gražiausias pasaulio operų arijas atliks gimtinėje viešinti operos primadona Violeta Urmanavičiūtė-Urmana ir italų tenoras Alfredas Nigras. Valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos Gintaras Rinkevičius.

Šventinį vakarą Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras rodys atnaujintą Piotro Čaikovskio baleto "Gulbių ežeras" spektaklį. Premjeriniame spektaklyje pagrindines Odetos-Odilijos ir princo Zigfrido partijas šoks geriausiais šių metų baleto solistais paskelbti Miki Hamanaka ir Aurimas Paulauskas.

Nepatekusių į šį premjerinį baleto spektaklį žiūrovų įspūdingas reginys šventinį vakarą laukia "Siemens" arenoje - čia baletą "Romeo ir Džuljeta" rodys Maskvos miesto baleto trupė, vadovaujama choreografų Viktoro Smirnovo-Golovanovo ir jo žmonos Liudmilos Nerubašenko. Scenoje žada pasirodyti 60 aukšto lygio baleto šokėjų, demonstruosiančių ne tik šokio techniką, bet ir prabangius kostiumus.

Lietuvos kamerinis orkestras ir solistai šventinį vakarą rengia net du koncertus sostinės Šv. Jonų bažnyčioje. Be kitų garsių kompozitorių kūrinių, čia skambės ir įžymioji Josepho Haydno "Atsisveikinimo" simfonija. Koncerte dainuos sopranas Nerutė Šiliūtė, mecosopranas Nora Petročenko, bosas Nerijus Masevičius, choras "Jauna muzika", grieš altininkės Jonė Kaliūnaitė ir Ūla Ulijona Žebriūnaitė, diriguos Vytautas Lukočius.

Šv. Kristoforo kamerinis orkestras kviečia į naujametinį muzikinių išdaigų vakarą Vilniaus rotušėje. Nuotaikingo koncerto klausytojus džiugins linksmos muzikinės orkestro išdaigos kartu su scenos meistrais Vytautu Juozapaičiu, Asta Krikščiūnaite, Romualdo Lukošiaus ir Rimanto Jurkonio fortepijoniniu duetu. Programoje skambės populiariausios arijos iš operečių, klasikinė muzika, atliekama neįprastais džiazo, sambos, tango ritmais.

Kamerinės neorkestrinės muzikos gerbėjai irgi turės iš ko pasirinkti. Šių metų Nacionalinės premijos laureatas Valstybinis Vilniaus kvartetas koncertuos Vilniaus paveikslų galerijoje ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos salėje, ansamblis "Musica Humana" ir kamerinis choras "Aidija" kvies į evangelikų liuteronų bažnyčią, kamerinės muzikos ansamblis "Vilniaus Arsenalas" tradiciškai metus palydės Taikomosios dailės muziejuje.

Norintys nemokamai pasiklausyti šventinės muzikos gali ateiti į Vilniaus arkikatedrą - čia 20 valandą giesmių programą "Senuosius palydint" atliks Arkikatedros jaunimo choras.

Paskutinieji šių metų koncertai vyks ir kitose Vilniaus ir kitų miestų bažnyčiose bei koncertų salėse.

Lygiai vidurnaktį Naujųjų 2005-ųjų pradžią paskelbs tradicinis įspūdingas naujametis saliutas, nušviesiantis dangų virš šventinio Vilniaus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją