„Легко“ – jau trečiasis studijinis „SunSay“ albumas. Nuo 2007-ųjų gyvuojančios grupės istorija iš tiesų pradėta rašyti daug anksčiau – viso ko pradžia buvo alternatyvaus, netgi unikalaus akustinio rock-funk-reggae projektas „5‘nizza“. Sergejaus Babkino ir Andrejaus Zaporožec kūrinius iki dabar mintinai moka net ir tobulai nevaldantys rusų (tuo labiau ukrainiečių) kalbos, o vienintelis „5‘nizza“ koncertas Lietuvoje 2004-aisiais, festivalyje „Kultūros tvartas“, jau apipintas legendomis.

1998-aisiais užsimezgusi „penktadienių“ draugystė netrukdė solo karjeroms. Galiausiai viskas susiklostė taip, kad tai, kas turėjo būti trečiuoju „5‘nizza“ albumu, tapo Sun projekto „SunSay“ debiutu, o kūrinius įrašyti padėję kviestiniai muzikantai – „etatiniais“ naujosios grupės nariais. Kitam rimtesniam prisėdimui studijoje prireikė kelerių metų – „Дайвер“ išleistas 2010-ųjų pavasarį. Albumo įrašuose dalyvavo draugai muzikantai iš Rusijos, Ukrainos, Kanados, melodingas fusion skambesys kiek griežčiau atskyrė „5‘nizza“ ir „SunSay“ etapus A. Zaporožec gyvenime.

Lietuvos atlikėja Alina Orlova – ne vienintelė užsienio viešnia trečiajame „SunSay“ albume, lengvai, kaip sufleruoja pavadinimas, dvelkiančiame vasara bei 60-aisiais ir 70-aisiais. Dainą „Wind Song“ kartu su Sun sukūrė „Grammy“ nominantas niujorkietis urban skambesio atstovas, prodiuseris ir atlikėjas John Forté. Beje, įdomu tai, kad albumą „Легко“ fiziniu pavidalu įsigyti galima tik „SunSay“ koncertuose, o skaitmeniniu būdu nemokamai jį atsisiųsti galima visiškai oficialiai.

Trečiojo „SunSay“ albumo pristatymą, kuriame skambės tiek naujausia A. Zaporožec ir draugų sukurta muzika, tiek esminės „5‘nizza“ laikotarpio dainos, menų fabrike „Loftas“ rengia „Soundboys.lt“ komanda. Kokybiško skambesio mylėtojams puikiai pažįstami vaikinai vis dažniau kultūriniame gyvenime pasižymi ne tik kaip profesionalūs garso režisieriai, bet ir kaip aktualių muzikinių renginių organizatoriai.

Drauge su svečiais iš Ukrainos kovo 31-ąją „Soundboys.lt“ pasirodyti pakvietė nuotykingo folk reggae kūrėją Shidlą su gyva grupe, čilietį reggae ir dancehall didžėjų Mille King Island bei plokštelėms ištikimą idėjinį pastarojo kolegą kaunietį E-Roott.

Koncerto pradžia 21 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją