„Esame tikri, kad atranka būtų tik laimėjusi, jei netikėtai pasikeitus jos taisyklėms, būtų pratęstas paraiškų priėmimo laikas. Manome, kad ne vienas atlikėjas dar būtų pateikęs paraišką ir žiūrovai turėtų galimybę pasirinkti iš didesnio pretendentų skaičiaus. Tai didintų konkurenciją tarp atlikėjų ir stipriai pakeltų nacionalinės atrankos kartelę. Galima sau užduoti daug klausimų, kodėl taisyklės buvo pakeistos tada, kai paraiškų jau nebebuvo galima paduoti, kodėl terminas nebuvo pratęstas. Pagaliau galima diskutuoti, ar skubotas taisyklių pakeitimas, kuomet balsuoja vien žiūrovai, yra pats geriausias variantas. Galima buvo, pvz., surinkti tarptautinę komisiją, kaip daro kaimynai latviai, - bent jau pirmajame etape“, - sakė Amberlife vadybininkas Gintaras Bendžius.

Pats dainininkas žinią apie atmestą prašymą sutiko ramiai. Naują albumą „In My Life“ neseniai išleidęs dainininkas jį šiuo metu pristatinėja publikai ir sako, kad dalyvavimas Eurovizijoje nėra žūtbūtinis jo tikslas. „Bus dar atrankų, kuriose galėsiu dalyvauti. Šie metai man buvo sėkmingi, įgijau daug sceninės patirties, be to, labai rimtai žiūriu į Eurovizijos konkursą ir būčiau atrankai tinkamai pasirengęs. Man keista, kad dauguma atrankos dalyvių dalyvauja tik dėl reklamos arba šiaip sau. O jei netyčia laimėtų, tada... kaip Dievas duos. Visada reikia iš anksto pagalvoti, kas bus, jei laimėsi...“, - sakė Amberlife.

Dainininkas palinkėjo, kad Eurovizijos atranką laimėtų to vertas atlikėjas. „Visus žmones sveikinu su artėjančiomis Kalėdomis ir linkiu jas sutikti be pykčio ir intrigų“, - kalbėjo Amberlife.