Tarp Lietuvos, Londono ir Briuselio gyvenantis duetas jau seniai į savo koncertus nesutalpina visų norinčiųjų. Dainų tekstai keri paprastumu ir gilumu, kuriama muzika – nebijojimu ieškoti ir subtilia elegancija, o Jazzu balsui jau seniai ne tik gerbėjai, bet ir kritikai nešykšti pagyrų.

Vos 2009 m. išleidęs pirmąjį solinį albumą, tais pačiais metais duetas jau skynė laurus MTV muzikos apdovanojimuose kaip geriausi Baltijos šalių atlikėjai. Pernai pasirodė antrasis Jazzu ir L. Somov albumas, o vis daugiau planų užsienyje ir vis įtemptesnis darbų grafikas gerokai praretino koncertus Lietuvoje.

Patys atlikėjai pripažįsta, kad juos kur kas dažniau galima išgirsti grojančius svetur, nei tėvynėje. Gerbėjų „žmoniškos“ elektroninės muzikos atlikėjais neretai vadinamam duetui netrūksta nei čia, nei prisijaukintuose užsienio didmiesčiuose.

Nors iki šiol duetui teko koncertuoti įvairiose erdvėse – nuo menų fabriko „Loftas“ iki garsių Londono klubų, patys atlikėjai Šv. Kotrynos bažnyčią vadina išskirtine koncerto erdve. Dueto gerbėjams ši erdvė – taip pat dar viena intriga: Jazzu ir L. Somov gerbėjai žino, kad jų koncertuose viskas būna apgalvota, netgi scenografija bei kostiumai.

Dainų tekstai keri paprastumu ir gilumu, kuriama muzika – nebijojimu ieškoti ir subtilia elegancija, o Jazzu balsui jau seniai ne tik gerbėjai, bet ir kritikai nešykšti pagyrų.

Koncerto metu skambės patys geriausi šio dueto kūriniai. Kartu su Leonu ir Juste koncerte gyvai mušamaisais gros Marijus Aleksa, bei bosine gitara pritars Domas Aleksa. Jūs pajusite, kaip ore sklando kvapą gniaužiantys elektronikos, „jazz“, „pop“ ir „ambient“ garsai. Subtilus vokalas, spalvingos melodijos - tai koncertas, kurio dar ilgai nesinorės pamiršti...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją