Puikiai žinomi ir visame pasaulyje mėgiami java-chanson-punk-caraving stiliumi grojantys muzikantai išgarsėjo pačiu pirmuoju ryškiu, impulsyviu ir melodingu albumu „Laimingų dienų kavinė“ („Le Café des jours heureux“), kurį išleido savo lėšomis ir nesitikėjo, kad parduos net 55 000 egzempliorių. Ir štai svaiginanti turnė po Prancūziją, o netrukus – kone po visą Žemės rutulį! Albumai „Belle Affaire“ ir „Ouest Terne“ buvo tokie pat pat poetiški, sklidini energijos ir betarpiški tarsi šviežio oro gūsis.

Kerinčios melodijos, plati instrumentų paletė bei gražios aranžuotės, tarpusavyje persipynę stiliai, neįtikėtini perėjimai nuo punk prie roko, chanson ar folk – toks spalvingas muzikinis kokteilis tapo „Les Hurlements D'Léo“ sėkmės formule ir vizitine kortele.

„Mums nesvarbu, kur miegoti ir ką valgyti, mes norime groti kartu ir pamatyti pasaulį“, – teigia vyrukai. Jiems nerūpi šlovė, jų aistra yra muzika, o gyvenimo būdas – kelionės ir koncertai. Cirko artistai, akrobatai, mugės juokdariai, burtininkai – kur jie, ten šventė bei džiaugsmingas muzikinis siautulys.

Energija trykštančiose dainose ir širdį virpinančiose baladėse, kuriose polėkį lydi švelnumas bei melancholija, jie dainuoja ir apie rimtus dalykus. Tuo tarpu naujausiame, jau kiek „aštresniame“ albume „Bordel de luxe“, ištikimi sau muzikantai ragina nenuleisti nosies, nepasiduoti ir mylėti gyvenimą, kaip tai daro jie. „Les Hurlements D'Léo“ tvirtai apkabina pasaulį, trenkia kumščiu stalą ir primena: „Atsimink žmogiškumą, atsimink, kas svarbiausia, kas mus išgelbės“.

Visus prancūzų ir apskritai geros muzikos mėgėjus į koncertą kviečia „GM Gyvai“ ir Prancūzų institutas Lietuvoje.

Kovo 16 d., menų fabrikas LOFTAS (Švitrigailos g. 29, Vilnius)
Kovo 17 d., loftas GARGARAS (Raudondvario pl. 101, Kaunas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją