Tai pirmą kartą galėsite išgirsti jau šį savaitgalį, kai Leon Somov ir Jazzu pasirodys trečiajame “Silence Family“ gimtadienyje sostinės “Ūkio banko teatro arenoje“. Scenoje jie gros kartu su kitais šios šeimos nariais Mario Bassanov, Vidžiu, Few Nolder bei Adomu.

Čia galite pamatyti Leon Somov ir Jazzu repeticijas prieš savaitgalio koncertą:

Įkvėpimą naudotis moderniomis technologijomis savo pasirodymų metu rado užsienio muzikantų pasirodymuose ir kūryboje. Prieš daugiau nei metus paslaptingoji grupė “Gorillaz“ išleido albumą, kuriame muziką dėliojo naudodamiesi vien planšetinio kompiuterio galimybėmis. Jau netrukus šis albumas virto tikru hitu.

Nuo jų mažai atsiliko ir gerai žinoma atlikėja Bjork, kuri pernai išleistą savo albumą “Biophilia“, pavertė programėle, kurioje kiekvienas klausytojas galėjo muziką ne tik išgirsti, bet ir pamatyti. Neįtikėtiną šou su planšete demonstravo ir neseniai Kaune grojęs James Zabiela. Ir čia tik maža dalis pavyzdžių.

Nors įprasta manyti, kad šiuolaikinės technologijos skirtos tik muzikos įrašams, o ne gyviems pasirodymams, “Silence“ šeimos kūrėjai jas naudoja visur. Kaip teigia Vidis, “Silence Family“ gimtadienio koncerto metu scenoje išvysime ką muzikantai gali sukurti naudodamiesi moderniomis technologijomis: “Leon Somov grodamas planšete, naudojasi net keliomis programėlėmis sukurtomis tokių žinomų muzikos įrangos gamintojų kaip “Korg“ ar “Ableton“. Tuo tarpu Jazzu kompiuterį naudoja kontroliuoti balso efektams. Pasirodymo metu jos rankose atsidursiantis planšetinis kompiuteris leis optimaliausiai naudoti efektus, nes vokalistė iškart naudoja ir savo poreikiams pritaiko du instrumentus – savo balsą ir balso efektą. Taip vokalinis atlikimas įgauna dar daugiau spalvų ir niuansų.”

Gimtadienio siurprizai

Sostinės „Ūkio banko teatro arenoje“ vyksiančio „Silence Family: 3 Years Of Pure Quality“ programą sudarys trys dalys, ji vyks trijų aukštų scenoje, o esminį gimtadienio akcentą – muziką – papildys 3D vaizdas, aukščiausios kokybės apšvietimas, specialus įvaizdis ir kostiumai, kviestinių šokėjų ir muzikantų pasirodymai.

Koncerte dalyvaus ir kviestiniai svečiai: Giedrė („Empti“) ir iš Švedijos specialiai gimtadienio proga atvykstantis Ernesto, trimitininkas Mindaugas Vadoklis, akordeonistas Darius Rudis. Ypatingi gimtadienio svečiai - dirigento Gedimino Gelgoto Naujų idėjų kamerinis orkestras NI&Co, kurį sudaro trys smuikai, altas ir trys violončelės.

Tokios muzikantų rinktinės ir naujausios įrangos dėka viso pasaulio elektroninės muzikos ekspertų vertinama „Silence“ kūryba kovo 10-ąją suskambės ir akustiškai, aranžuota vien styginiams ar akordeonui, ir futuristiškai, atliekama vien planšetinių kompiuterių pagalba.

„Silence Family: 3 Years Of Pure Quality“ režisuojanti „Baltijos Baleto Grupės“ (BBG) vadovė Marija Simona Simulynaitė didelį dėmesį programoje skiria savo gyvenimo aistrai – šokiui. Elektroninei muzikai ir „Silence“ kūrėjams neabejingos režisierės vadovaujama šokėjų trupė, praėjusiais metais debiutavusi šiuolaikinio baleto spektakliu pagal grupės „Depeche Mode“ muziką „Kitas pasaulis“, renginyje pristatys vizualinių siurealistinių etiudų rinkinį – tai bus „Silence“ skambesiui adaptuotos neoklasikinio ir modernaus šokio miniatiūros.

Specialią trijų aukštų sceną „Ūkio banko teatro arenoje“ suprojektavo žinomas scenografas Mindaugas Skuminas, kuris su ilgamečiu „OKT/Vilniaus miesto teatro“ apšvietėju Eugenijumi Sabaliausku viso renginio metu rūpinsis ir šviesos režisūra. Tūkstantinių renginių lankytojams bei klubinės kultūros dalyviams pažįstama vaizdo menininkė Vesta Mistake ruošia unikalios 3D grafikos programą.

Intensyviai repetuojantys muzikinę programą „Silence“ nariai su gerbėjais nekasdieniškame renginyje pasisveikins į sceną palydėti įvaizdžio ir kostiumų ekspertų. Muzikantais užkulisuose rūpinsis jau ilgą laiką vokalistę Jazzu rengianti mados namų „Zoraza“ savininkė dizainerė Daiva Urbonavičiūtė bei Kęstučio Rimdžiaus vadovaujamų įvaizdžio namų „KUKLA Beauty Box“ darbuotojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją