„Akustinio koncerto idėja užsimezgė bare, skambant legendiniams 90-ųjų MTV šlageriams. Garsiai išpažinau, kad man paauglystėje egzistavo du dalykai, galėję išspausti „vyrišką“ džiaugsmo ašarą: tėvo gitara su trimis stygomis, kurią paslapčia savo tuometinių dievaičių „Pearl Jam“ garbei vadinau „Perla“ ir „MTV Unplugged“ akustiniai koncertai per nespalvotą televizorių. Pirma meilė – amžina, tad buvo nuspręsta, jog legenda privalo atgimti baro „Marsas“ rūsyje“, - atviravo „Freaks on Floor“ vokalistas Justinas Jarutis.

„Freaks on floor“ koncertas – tai pirmas naujos akustinių koncertų serijos „Mars Unplugged“ renginys. Akustinių instrumentų griebsis ir tie, iš kurių tokio gesto tikimasi mažiausiai. „Gitarą „Marse“ skrebinti gali ir elektroninės muzikos atlikėjai, o pianinui pritarti repo artistai.

„Mars Unplugged“ renginiuose bus paisoma tik vienos taisyklės: instrumentai į „rozetę“ kišami nebus. Ir visiškai nesvarbu, kas tai bebūtų: smuikas, trikampis, tambūrinas ar kiaulė taupyklė.

Organizatoriai tiki, kad „Freaks on Floor“ dainos skambės taip, kad nutils net pikčiausias senamiesčio kaimynas Gintaras, o Džiugas, apsikabinęs aną vakarą į nosį jam įkandusį draugą, ateis mojuodamas taikos vėliava.

Akustiniai „Mars Unplugged“ koncertai bazuosis bare „Marsas“. Čia jau gerą pusmetį glaudžiasi ryškiausios senamiesčio sielos: kunigaikštis Vilgaudas, siuvėjas Aleksandras, olimpinių meškiukų kolekcionierius Donatas, krepšininkas Mindaugas, „Guiness‘o“ rekordininkas Skomantas ir diskžokėjas Vidmantas Č. Daininkė Justė „Marse“ dalijasi mamos raugintais agurkais, o Trakų gatvės veteraną Virgį galima sutikti kasdien tuo pačiu metu: penkios minutės iki baro atidarymo.

Jaunas, bet turintis istorijų „Marsas“ švenčia Johny Cash ir Maradonos gimtadienius, kaupia „Drąsiųjų kelių“ knygų kolekciją ir turi vienintelį mieste „Sekmadienio pusryčių klubą“, kuriame kiekvieną Sekmadienio popietę renkasi alkani diskotekų vilkai ir mainais į muziką, gauna it namie ruoštų pusryčių.

„Marse“ muzika mylima taip, kad net „Freaks on Floor“ balsas Justas nejučia perlipo į kitą baro pusę ir, nusprendęs, jog „anapus“ daug smagiau, ketina truputį užsibūti.

Akustinis „Freaks on Floor“ koncertas vyks š.m. kovo 10 d. (šeštadienį) 22 val. bare „Marsas“, įsikūrusiame Trakų g. 15. Įėjimas – nemokamai arba „mokėk, kiek nori“.

„Tegul publika pati įvertina, kaip jiems patiko mūsų debiutas“, - sako renginio organizatoriai.