A. Mamontovas spaudos konferencijoje teigė, kad vaizdo klipų rinkinys "TV dainos" apibendrina dalį jo karjeros.

"Nuo mano solinio debiuto praėjo jau penkiolika metų, todėl jau galiu apibendrinti šį etapą, - sakė 37 metų atlikėjas. - Labai džiaugiuosi tiek naujosios plokštelės dizainu, tiek turiniu".

A. Mamontovas prisipažino, kad dalį savo vaizdo klipų jau buvo beveik užmiršęs. Daug gerbėjų turintis dainininkas ir muzikantas pažymėjo, kad kurti vaizdo klipų nebeapsimoka, nes televizijos juos retai rodo. "Prieš 10-15 metų situacija buvo kitokia. Šiais laikais vaizdo klipus retai kas rodo. Dabar daug investavęs į vaizdo klipą, nieko nelaimėsi. Vienintelė paguoda, kad kažkada galėsi juos surinkti ir išleisti", - teigė A. Mamontovas.

Atlikėjo vadybos kompanijos M.P.3 ir bendrovės "Muzikinė partija" išleistoje DVD plokštelėje tarp gerai žinomų klipų "TV daina", "No Reason Why", "Kregždutės, kregždutės" galima rasti ir tokių, kurie rečiau rodyti per televiziją - tarp jų ir savo laiku skandalo šešėlio lydėtą dainą "Dancebergis", kurioje panaudoti profesoriaus Vytauto Landsbergio kalbos Čikagoje fragmentai. Rinkinyje yra ir vaizdo klipų, kurie įvairių televizijos laidų ir kanalų konkursuose buvo renkami geriausiais - tarp jų ir "Mono arba stereo" bei "Ar tai būtum tu?".

Seniausias plokštelėje esantis klipas - 1989 metais susuktas "Vakaro prašymas" (dar vadinamas "Baltoji varnelė"), o naujausias - specialiai šiam leidiniui sukurtas "Ten, kur laukia naktis".

Kai kurių vaizdo klipų savo asmeniniame archyve neturėjo ir pats Andrius - DVD leidėjams teko atlikti nemažą darbą, kol buvo surinkta visa reikalinga medžiaga.

"TV dainose" nėra tik vieno per solinę A. Mamontovo karjerą sukurto klipo - "Vakar naktį". Rinkinio sudarytojams nepavyko rasti pakankamai kokybiško šio klipo įrašo, todėl nuspręsta į plokštelę jo neįtraukti.

A. Mamontovas vienu ryškiausių savo klipų laiko "Mono arba stereo", kurį sutiko rodyti net muzikinis prancūzų kanalas MCM.

Anot leidėjų, sudarant rinkinį, prisiminti įvairius Andriaus solinės karjeros momentus turėjo progos ir kiti prie jos prisidėję žmonės. "TV dainas" galima žiūrėti dviem būdais - rinktis tik klipus arba žiūrėti režisieriaus Donato Ulvydo vadovaujamos kūrybinės grupės "Kino komanda" sukurtą filmą, kuriame, be pačių dainų, bus galima pamatyti ir paties Andriaus bei su dainomis susijusių žmonių komentarus, taip pat ištraukas iš įvairių renginių, kuriuose klipai "skynė" apdovanojimus.

D. Ulvydas plokštelėje esantį filmą vadina reportažiniu-dokumentiniu, nes jame nėra ypatingų meninių sprendimų.

Beje, filme skambančius komentarus galės suprasti ir užsienio šalyse gyvenantys A. Mamontovo gerbėjai - "TV dainas" galima žiūrėti su angliškais titrais.

Skaitmeninės plokštelės "TV dainos" išleidimo proga A. Mamontovas su grupe trečiadienį Vilniuje, pramogų, verslo ir sporto centre "Forum Palace", surengė daugiau nei dvi valandas trukusį koncertą, kuriame skambėjo ir populiarios dainos iš grupės "Foje" repertuaro. A. Mamontovo grupėje trečiadienį grojo ir naujasis bosistas - muzikantas iš Latvijos Andrejus Orlovas.

A. Mamontovas sakė, kad jis jau kaupia medžiagą naujam dainų albumui.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją