Lietuvoje rengiami keli modernaus šokio festivaliai, tačiau, anot Justės, šiuose festivaliuose
street dance
šokėjai jaučiasi kaip baltos varnos, kadangi tai visiškai naujas šokių stilius Lietuvoje. Tai ko gero ir yra svarbiausia "Street action" atsiradimo priežastis. Organizatorių teigimu, šis naujas, šiuolaikiškas ir madingas tarp jaunimo šokis - priemonė skatinanti jaunimo kūrybiškumą ir saviraišką. Judesių junginiai priklauso nuo šokėjo (choreografo) fantazijos.

Idėjų konkurso rengėja sėmėsi iš pasaulio hiphopo festivalių, kuriuose ne kartą dalyvavo pati. "Street action 04" dalyvauja šokėjai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Akmenės ir kt. Konkurse šokėjų grupės, pristatydamos 2-4 minučių trukmės choreografines kompozicijas, varžysis dėl I, II ir III vietos dvejose amžiaus grupėse. Vertinant bus atsižvelgiama į šokio atlikimo techniką, originalumą, kostiumo, muzikos ir choreografijos derėjimą. Taip pat kiekvienoje amžiaus grupėje įsteigtos atskiros nominacijos "už originaliausią kostiumą”, "profesionaliausiai grupei”, "artistiškiausiai grupei”, "daugiausiai žiūrovų simpatijų pelniusiai grupei”.

Kitame etape, solo programoje, festivalio dalyviai demonstruos šokio technikos išmanymą bei gebėjimą laisvai improvizuoti pagal iš anksto jam nežinomą muziką.

Festivalio žiuri komisija - garsūs Lietuvos šokėjai, street dance ir break dance šokio meistrai: Olegas Staniulionis, Kristina Krysko, Audronė Damarackienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją