Antroji vieta sąraše atiteko "Rolling Stones" hitui "(I Can't Get No) Satisfaction", o trečioji - Johno Lennono "Imagine". Legendinė grupė "The Beatles" pirmajame dvidešimtuke karaliauja su keturiais kūriniais. Apskritai "bitlams" ir "Rolling Stones" priklauso daugiausiai į sąrašą įtrauktų dainų. Abi supergrupės jame atstovaujamos su 35 kūriniais: 22 - "The Beatles" ir 13 - "Rolling Stones". B. Dylano indėlis yra 12 dainų.

Tarp geriausias visų laikų dainas rinkusių žiuri narių yra tokios žvaigždės, kaip Artas Garfunkelis, Elvis Costello, Joni Mitchell ir Ozzy Osbourne'as, taip pat legendinės įrašų firmos Motown Records įkūrėjas Berry Gordonas.

Į geriausiųjų dešimtuką taip pat pateko Arethos Franklin, Chucko Berry, "Beach Boys" ir Ray Charleso dainos. Devintąją vietą sąraše su "Smells Like Teen Spirit" užima "Nirvana".

Dauguma nepamirštamų kūrinių, pagal šį sąrašą, buvo sukurti septintąjį dešimtmetį - net 200 dainų iš 500. 144 kūriniai sąraše atsidūrė iš aštuntojo dešimtmečio ir tik 55 - iš devintojo.

Pirmasis geriausių dainų dešimtukas atrodo taip:

1. "Like A Rolling Stone" - Bobas Dylanas.

2. "(I Can't Get No) Satisfaction" - grupė "Rolling Stones".

3. "Imagine" - Johnas Lennonas.

4. "What's Going On" - Marvinas Gaye.

5. "Respect" - Aretha Franklin.

6. "Good Vibrations" - "Beach Boys".

7. "Johnny B Goode" - Chuckas Berry.

8. "Hey Jude" - "The Beatles".

9. "Smells Like Teen Spirit" - "Nirvana".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją