Muzikos informacijos ir leidybos centro kartu su VšĮ "Versli Lietuva" organizuotame nacionaliniame stende dirbs Lietuvos nacionalinė filharmonija, valstybinis dainų ir šokių ansamblis "Lietuva", savo produkciją ir paslaugas mugėje pristatys gamintojai "BOD Group" ir BRD, įrašų kompanija "Semplice", grupė "KeyMono" bei Lietuvos muzikos eksporto biuras.

Lietuvos muzikos eksporto biuras nacionaliniame stende pateiks įvairios informacinės medžiagos, reklaminių leidinių seriją - populiarią ir roko muziką, elektroniką, džiazą, autentišką ir modernizuotą folklorą, klasikinę ir šiuolaikinę muziką pristatančius CD, DVD bei Muzikos informacijos ir leidybos centro išleistų kompaktinių plokštelių katalogą.

Pasak dalyvių, ši mugė - tai puiki galimybė pristatyti savo įmonę, produktus bei paslaugas ir užmegzti naujus verslo ir kūrybinius ryšius su potencialiais klientais ir partneriais. Nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė sako, kad šių metų mugėje bus pristatyti Filharmonijos ir jos kolektyvų veiklai skirti leidiniai, kompaktinės plokštelės.

"Šios pasaulinės mugės dėka mūsų įrašai skamba iš plokštelių daugelyje Europos ir kitų žemynų radijo stotyse, užsieniečiai atranda lietuvių kompozitorių repertuarą, kurio didžiąją dalį groja būtent mūsų kolektyvai. Labai džiaugiamės galėdami prisistatyti nacionaliniame Lietuvos stende Kanuose", - sakė Eltai R. Prusevičienė.

Pernai MIDEM mugėje dalyvavo beveik 7 tūkst. muzikos profesionalų - leidėjų, prodiuserių, platintojų, festivalių rengėjų, muzikos agentūrų atstovų iš 77 pasaulio šalių, veikė 55 paviljonai. Didžiulėje šių metų mugės programoje rengiama solidi konferencijų ir seminarų programa, vyks muzikos festivalis, daugybė koncertų ir vakarų, muzikos apdovanojimų ceremonija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją