Festivalio metu vyks naujo tipo gatvės šokių kovos, kuriose vieninteliai teisėjai yra patys dalyviai. Tai renginys, kurio metu tiek dalyviai, tiek žiūrovai jaučia ne sporto varžybų, o vakarėlio atmosferą, nes visos kovos vyksta suformuotuose šokėjų rateliuose ir muzika groja nenutrūkstamai.

„Kings and Queens“ trumpiau – gatvės šokėjų kautynės rateliuose, kuriuose pigūs triukai neveikia – nugali tas, kuris Šoka. O žiūrovai? Žiūrovai patys renkasi, ką stebėti – vienu metu vyksta iki keturių šokių ratelių su negailestingais susirėmimais juose.

Hiphopo maratone netruks ir kūrybinių dirbtuvių. Gatvės meno meistras Swix pristatys dirbtuves, kurio metu visi norintys galės pasigaminti trafaretą ir unikalų piešinį bei jį perkelti ant marškinėlių. „Nepamirškit atsinešti šviesaus atspalvio marškinėlių ir gausit unikalų piešinį ant jų nemokamai“, – sako Swixas. Tuo metu dirbtuvėse Beep – ilgametis vokalinės perkursijos beatbox meistras, papasakos, kas yra vokalinė perkursija, o visi norintys galės išmokti vokalinės perkursijos pagrindų.

Žygimantas Kudirka muzikos scenoje ir hiphopo kultūroje žinomas kaip Messiah pristatys slam poeziją. Tai atliekamoji poezija, kurioje nebėra muzikos ar vaizdo kaip reklamoje, tik žmogus ir tekstas. Renginio metu senieji Kauno grafitininkai meistrai gyvai paišysi grafitį.

Vakarinėje festivalio programoje ant scenos užlips geriausi Lietuvos atlikėjai bei užsienio žvaigždės, tarp kurių ką tik laurus M.A.M.A. muzikos apdovanojimuose nuskynę G&G Sindikatas, Švedijos hiphopo lengenda Prop Dylan, estų geriausias rusakalbis atlikėjas MC Skazo.

Festivalio lankytojai taip pat išvys subtilaus humoro mėgėjus – Shiaurę, poetą inovatorių – MC Messiah, intelektualaus hiphopo atstovus Omertą, elektroninio instrumentinio hiphopo duetą Maxi J ir Shkėmą bei rusakalbius iš Vilniaus – SHPIL. Vakaro progama nesibaigs paskutiniu žodžiu į mikrofoną – prie DJ pulto stos Vaiper, Vezhlas, The Loop Brothers, Rus, Coolcat ir gros tol, kol paskutinis repo mėgėjas nepaliks patalpų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją