Daininkai drauge atliko atliko ariją iš Andrew Lloydo Webberio miuziklo „Operos fantomas“.

Beje, tai nebuvo vienintelė staigmena susirinkusiems. T.Turunen nuo scenos publikai padėkojo lenkiškai. Po kelių sekundžių atlikėja jau ragino "rankas į viršų kelti" lietuviškai.

Ilgą laiką Tarja geriausiai buvo žinoma kaip suomių simfoninio roko muzikos grupės “Nightwish” vokalistė. Būtent su šia grupe atėjo ir pasaulinis jos talento pripažinimas. Kartu buvo įrašyti septyni albumai, kuriuose išsiskyrė sunkiosios muzikos ir klasikinio operinio vokalo dermė, tapusi šios grupės vizitine kortele ir išgarsinusi ją visame pasaulyje.

Tuo pat metu Tarja Turunen nuolat dalyvaudavo klasikinės muzikos festivaliuose, jos meilė šiam muzikos stiliui buvo puikiai jaučiama ir koncerto metu.

Scenoje su atlikėja pasirodė ir ekstravagantiškas būgnininkas Mike Terrana. Vyras tituluojamas žymiausiu veidu Tarjos Turunen komandoje. Gyvendamas Los Andžele (JAV), jis talkino žinomiems gitaristams Yngwie Malmsteenui, Tony Macalpine, Steve Lukatheriui (“Toto”), Jennifer Batten (grojo su Michaelu Jacksonu, Jeffu Becku), grupėms “Kuni” bei “Beau Nasty”. 1997 metais persikėlęs gyventi į Europą, Mike Terrana grojo garsiose sunkiojo roko grupėse “Gamma Ray”, “Rage”, “Axel Rudi Pell”, “Savage Circus” ir kt.

Nuo 2006 metų šis būgnininkas groja grupėje “Masterplan” kartu su buvusiu grupės “Helloween” gitaristu Rolandu Grapowu ir populiariu vokalistu Jornu Lande. Taip pat jis talkino įrašant ne vieną dešimtį albumų tokių atlikėjų, kaip „Haggard“, „Artension“, „Empire“ ar Kiko Laureiro (ex-„Angra“).

“Kai aš sėdu prie būgnų komplekto, nesvarbu, ar studijoje, ar scenoje, turiu du esminius tikslus – išreikšti save ir maksimaliai padėti grupei. Tuomet ir klausytojas liks patenkintas”, - mano M.Terrana.

Akivaizdu, kad tiek T.Turunen, tiek jos grupės nariams tai pavyko: didžioji dauguma koncerte buvusių muzikos mėgėjų pasirodymu liko patenkinti.

„Esu sužavėtas tuo, kaip scenoje derinami opera ir rokas. Aš - didžiulis „Nightwish“ gerbėjas, atėjau paklausyti širdžiai mielo vokalo“, - po koncerto sakė savo pavardės nenorėjęs viešinti Andrius.

Be būgnininko Mike Terrana, su Tarja Turunen scenoje pasirodė ir violončelininkas Max Lilja. Jis yra vienas iš garsios suomių grupės “Apocalyptica” įkūrėjų. Su šia grupe jis įrašė pirmus 2 albumus, tačiau dėl asmeninių priežasčių paliko ją 2002 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)