„Man nebuvo moralinės problemos įdainuoti vyrišką partiją, kai jie paprašė, nors „folkas“ ir nėra ta muzika, kurią atlikčiau kasdien. Kažkada turėjau „Žalvarinio“ albumą ir jį labai sąžiningai drožiau. Ši kompanija - viena įdomiausių mūsų scenoje. Kiek mačiau jų gerbėjų laiškų, jie įdomūs ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje“, - pagyrų „Žalvariniui“ negailėjo M.Mikutavičius.

Dainą prodiusavo, muziką sukūrė, gitaros ir klavišinių instrumentų partijas įrašė grupės lyderis Robertas Semeniukas. „Mėgstu lietuvišką folklorą interpretuoti kitaip nei įprasta. Man didelę įtaką daro Vakarų muzika. Siekiu suvienyti roką, bliuzą, kitus stilius bei mūsų etninę melodiką. Daina „Sūnus“ mane užkabino reta mūsų folklorui muzikine linija“, - pasakojo R.Semeniukas.

„Sūnus“ - itin brandus kūrinys, kuris buvo įrašinėjamas net šešiose studijose. Jame galima išgirsti afrikietiškų ritmų, keltiškų melodijų ir netgi vesterno elementų. Dainai būtinai reikėjo savito vyriško vokalo. „Marijonas labiausiai tiko šiam vaidmeniui. Mažai mūsų scenoje tokių įtaigių bičų. Dirbti su juo - vienas malonumas. Jis - tikras profas“, - sakė R.Semeniukas.

Daina „Sūnus“ skamba švelniai, ramiai, bet tuo pačiu ir ekspresyviai. Kūrinį padėjo įrašyti žymūs šalies muzikantai - smuikininkas Tadas Dešukas, kontrabosininkas Vytis Nivinskas, perkusininkas Žydrūnas Mockūnas ir pritariantis vokalas – Žaneta Taurinskienė. Tai jau ne pirmas tokio skambesio grupės kūrinys. Praėjusiais metais kolektyvas sėkmingai visoje Lietuvoje koncertavo su akustine programa „Žalvarinis kitaip“, kurioje dalyvavo ir kviestiniai muzikantai..

Tiesa, roko gitarų skambesio pripildyto „Žalvarinio“ gerbėjai gali būti ramūs - grupė savo ištakų atsisakyti neketina. Vargu ar didžiausias grupės hitas „Alaus alaus“ būtų sulaukęs tokios sėkmės, jei būtų skambėjęs švelniai akustiškai. „Mūsų šaknys – roko muzika, to niekad neišsižadėsime“, - sako eksperimentuoti linkę, tačiau tradicijas saugantys grupės nariai.

Roką ir lietuvių folklorą sėkmingai sulydęs „Žalvarinis“ švenčia dešimtmetį. Šis gerai pažįstamas festivalių „Sutemos“, „Suklegos“, „Mėnuo juodaragis“, „Roko naktys“ publikai. Grupė lietuvišką folkroką yra pristačiusi ir Austrijos, Ukrainos, Lenkijos, Latvijos bei Estijos klausytojams. „Žalvarinis“ yra išleidęs tris albumus: „Ugnėlakis ir kūlgrinda“ (2001), „Žalio vario“ (2005) ir „Folk‘n‘Rock“ (2008). Pasak R.Semeniuko, bręsta ir ketvirtas albumas. „Tai greičiausiai bus akustinių ir roko dainų mišinys“, - sako grupės idėjinis vadas.

Šiuo metu „Žalvarinyje“ muzikuoja penki nariai: Laurita Peleniūtė ir Ineta Meduneckytė -vokalas, Robertas Semeniukas - gitara, Paulius Jaskūnas - boso gitara ir Ilja Molodcov – mušamieji.

„Žalvarinis“ išsiskiria ne tik unikalia folkloro ir šiuolaikinių muzikos stilių sinteze, bet ir įvaizdžiu. Grupė scenoje dažnai puošiasi ryškiaspalviais lino drabužiais, kuriuos įgudusiai margina vokalistė L.Peleniūtė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją