Muzikos asociacijos vardu M.Tyla padėkojo žmonėms, įsigijusiems bilietus į M.A.M.A. apdovanojimus. “Į Kauno “Žalgirio” areną suvažiavo dešimt tūkstančių žmonių bene iš visų Lietuvos miestų, kuriuose buvo bilietų pardavimo taškai: Tauragės, Telšių, Utenos, Kėdainių, Alytaus, Panevėžio, Šiaulių, Vilniaus, Kauno. Mes nesitikėjome tokio didelio palaikymo, - prisipažino M.Tyla. - Labai ačiū, kad atėjote. Jūs – geriausias įrodymas, jog lietuviška muzika turi klausytoją, ir jis viską išmano.”

“Norėjome sujudinti muzikinį gyvenimą Lietuvoje, parodyti, kiek yra skirtingų muzikos krypčių ir puikių jaunų muzikantų. Mūsų tikslas - ne atstovauti praeitį, o kurti ateitį, - kalbėjo M.A.M.A. apdovanojimų prodiuseris Saulius Urbonavičius-Samas. - Po renginio mes įvertinome pastabas ir toliau klausysimės patarimų, nuomonių. Auginsime naują muzikantų kartą. Viliuosi, M.A.M.A. paskatintos grupės pradės įrašinėti albumus, filmuoti vaizdo klipus. Aš labai gerai pamenu, kaip “Tango TV” rengėme geriausių vaizdo klipų apdovanojimus. Pirmaisiais metais turėjome 12 vaizdo klipų, antraisiais – 24, trečiaisiais – jau 40 klipų. Apdovanojimai yra didžiulis paskatinimas kurti.”

Samas taip pat pakvietė muzikantus, kurių negloboja leidybinės firmos ir kurie planuoja savo lėšomis įrašinėti albumus, asmeniškai pristatyti savo darbus Muzikos asociacijai, idant kitąmet renkant geriausius būtų galima vertinti dar daugiau kūrėjų.

“Mes vieni nepakeisime gyvenimo: aš neišmokysiu “Sel” nesikeikti, “G&G Sindikato” - vilkėti frakus, kitų atlikėjų – rengti amą gniaužiančius pasirodymus. Tačiau mes duodame didžiausią areną ir galimybes išpildyti svajones”, - kalbėjo vienas Muzikos asociacijos steigėjų Marijonas Mikutavičius.

Pirmieji lietuviškos muzikos apdovanojimai M.A.M.A. ne tik buvo išgirsti, bet iki šiol emocingai aptarinėjami pramogų pasaulio užkulisiuose. Jų rengėjai džiaugiasi, kad muzikantų bendruomenė nešykšti teigiamų atsiliepimų.

“Aš manau, kad tokiai mažai šaliai kaip Lietuva, neblogai turėti tokius apdovanojimus kaip M.A.M.A. Svarbu, kad kažkas imasi, daro renginį, atsiranda judėjimas, paskatinimas. Svarbu ir tai, kaip toliau viskas vystysis. Organizatoriams reikia išlaikyti kartelę, kad žmonės, kurie gauna apdovanojimus, nenumestų jų rinkti dulkių ant spintos, o pasistatytų kur nors studijoje. Svarbu, kad apdovanojimas būtų įrašytas į jų biografiją, - kalbėjo muzikos kūrėjas ir atlikėjas Amberlife. - Aš manau, reikia baigti kalbas apie tai, kad M.A.M.A. rengėjai savo atlikėjus prastūmė į didžiąją sceną. Aš pasižiūrėjau koncertą – buvo daugybė tokių, kurių niekas neprastūmė. Ir dar yra aibė atlikėjų, kurie labai norėtų ten pasirodyti. Lietuvos muzikos pasaulyje mažai tokių, kuriems niekas neturi įtakos. Visi mes čia, atsiprašant, trinamės subinėmis, nėra ko maivytis. Vieni kitus koneveikia, o kas padarytų geriau nei buvo? Padarykite.”

Amberlife įsitikinimu, kuo daugiau muzikos – tuo geriau. Jam pritaria ir Sasha Song: “Aš manau, kad šiais metais apdovanojimai pakėlė muzikinį šalies lygį. Man patiko, kad buvo išlaikytas balansas tarp popmuzikos ir kitų žanrų. Buvo faina pasiklausyti įvairių stilių. Atlikėjai turėjo puikią galimybę pasirodyti visai Lietuvai. Ypač džiaugiuosi už Jazzu.”

Sasha Song, kitaip nei Jazzu, šiemet neiškilo nominantų gretose, tačiau su kolegomis Vaidu Baumila, Justinu Lapatinsku, Donatu Montvydu ir didžiuoju guru Kastyčiu Kerbedžiu atlikęs kūrinį “Nakty”, apdovanojimų ceremonijoje pelnė griausmingas ovacijas. “Aš visada labai savikritiškai vertinu savo pasirodymus. Bet “Nakty” pasižiūrėjęs “Youtube” turėjau pripažinti: blemba, buvo gerai!” - šypsojosi Sasha Song.

Ne kartą dalyvavęs dideliuose tarptautiniuose festivaliuose, taip pat ir “Eurovizijoje”, jis atkreipė dėmesį ne tik į sceninį vyksmą, bet ir į nematomą organizacinį darbą. “Galiu pasakyti, kad likau viskuo patenkintas ir sotus”, - juokėsi Sasha Song.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją