Trijų valandų ceremonijoje buvo pagerbti geriausi pastarųjų dvejų metų atlikėjai, muzikos ir vaizdo klipų kūrėjai. Jiems įteiktos vairo formos statulėlės su aukso raidėmis M.A.M.A., simbolizuojančios pramogų pasaulio vilkiko skatinimą judėti į priekį.

Nominacijas pristatė ir apdovanojimus teikė kultūros, meno, televizijos, sporto ir politikos žvaigždės: Seimo pirmininkė Irena Degutienė, nacionalinės krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra, galingiausias planetos žmogus Žydrūnas Savickas, kompozitorius Algimantas Raudonikis, aktoriai Vytautas Šapranauskas, Andrius Bialobžeskis, šokio meistrai Jūratė ir Česlovas Norvaišos, dizaineris Juozas Statkevičius, dainininkai Stasys Povilaitis, Arina, Šarūnas Mačiulis, Džordana Butkutė, Jurga Šeduikytė ir daugelis kitų.

Pilnutėlė Kauno “Žalgirio” arena M.A.M.A. organizatoriams leido įsitikinti: lietuviška muzika yra geidžiama. Publika renginio metu nuoširdžiai reiškė susižavėjimą, mylimiausius atlikėjus maudė ovacijose, įžymybių humorą priėmė garsiu juoku.

K.Kemzūra, pristatydamas Metų debiuto nominaciją, teigė, kad krepšininkai savo nugalėtoją jau išsirinko ir pakvietė pasižiūrėti į ekraną. Jame išvydusi garsųjį Simo Jasaičio šokį, žiūrovų salė prapliupo kvatotis.
“Iš pradžių organizatoriai norėjo man į porą duoti vietnamiečių kiaulę. Bet paskui nutarė, kad bus perdaug garbės. Man”, - išėjęs paskelbti nominacijos susirinkusius linksmino V.Šapranauskas.

“Dabar matote, kas mano vyresnis brolis. Galiu kalbėti, ką noriu”, - šmaikštavo aktorius Giedrius Savickas, scenoje įsitaisęs savo plačiapečio bendrapavardžio Žydrūno pašonėje.

Publika negailėjo aplodismentų ne tik originalioms apdovanojimų kalboms, bet ir puikiems muzikiniams pasirodymams. Salė nenorėjo paleisti savo geriausių hitų popuri supynusio ir visa tai Dž.Butkutės šlageriu “Nemylėjau tavęs” užtvirtinusio Marijono Mikutavičiaus. Visos įsimylėjėlių širdys daužėsi skambant romantiškiems “Raudoniems vakarams”, kuriuos gyvai dviem fortepijonais atliko Ieva Narkutė ir Mantas Jankavičius. Itin palankiai publika sutiko Leon Somov & Jazzu, stipriai “atplėšusius” lietuvišką sceną nuo savo provincialių šaknų.

Su kaupu pradžiugino moteriškų burtų sklidinas pasirodymas, kuriame dalyvavo “ŠarkA”, “Studentės”, “Pinup Girls”, o viską karūnavo per anksti didžiąją popsceną palikusi “69 danguje” ketveriukė. Publika liko neabejinga ir “LT United Women” nimfoms su stulbinamą šokį ant nugaros pademonstravusia A.Grigorian. O jungtiniam Sashos Song, Donato Montvydo, Vaido Baumilos, Justino Lapatinsko ir Kastyčio Kerbedžio pasirodymui žiūrovai plojo stovėdami.

Įspūdingoje muzikos šventėje M.A.M.A statulėles pelnė:

Metų debiutas – “Gerai gerai & Miss Sheep”
Metų alternatyvios muzikos grupė - „Rasabasa“
Metų elektroninės muzikos grupė - Leon Somov & Jazzu
Metų hiphopo grupė - „G & G Sindikatas”
Metų roko grupė - „Freaks On Floor“
Metų grupė - „Sel“
Metų atlikėja – Jazzu
Metų atlikėjas – Mantas Jankavičius
Metų muzikos albumas - „Sel“ „Aš kaip žąsis“
Metų muzikos prodiuseris – Mario Basanovas
Metų vaizdo klipas – M.Mikutavičius, M.Jankavičius ir Mia „Nebetyli sirgaliai“ (režisierius Evaldas Kubilius)
Skambiausias atlikėjas - „Sel“
Skambiausias autorius – Stano
Už nuopelnus muzikai – Gytis Paškevičius
Tautos balso nominacija “M.A.M.A. Mylimiausias” – Marijonas Mikutavičius.

Oficialioje M.A.M.A. svetainėje jau yra pateikti išsamūs duomenys, kiek komisijos balsų visi nominantai surinko abiejuose balsavimo etapuose.

M.A.M.A. - pirmieji apdovanojimai Lietuvoje, kurių balsavimas vyksta internetu. Antrajame etape dalyvavo visi 70 komisijos narių. Kai kuriose nominacijoje iki paskutinės balsavimo minutės vyko nuožmi kova tarp pretendentų, o lyderiams pavyko išsiveržti į priekį vos vienu - dviem balsais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją