Plokštelėje įrašyti Broniaus Kutavičiaus, Osvaldo Balakausko, Mindaugo Urbaičio, Onutės Narbutaitės ir Remigijaus Merkelio kameriniai kūriniai. Juos atlieka vokiečių fleitininkas Carstenas Hustedtas, smuikininkė Ingrida Armonaitė, altininkė Audronė Pšibilskienė ir šveicarų pianistė Ute Stoecklin, visas kompozicijas įrašę Vokietijos Pietvakarių radijuje (Sudwestrundfunk). Plokštelės viršelį sukūrė dailininkas Rimas Zigmas Bičiūnas.

"Plokštelėje skambantys lietuvių kompozitorių kameriniai kūriniai buvo sukurti 1991-2001 m. - laikmečiu, kai Europoje sklandė optimistinė dvasia ir naujos pradžios nuojauta. Per pastaruosius keletą metų Baltijos kraštai vakarietiškoje sąmonėje ėmė užimti vis svarbesnę vietą - visų pirma dėl savo įspūdingo atsinaujinimo, kurį paskatino atgauta laisvė. (...) Pagrindinės lietuvių naujosios muzikos savybės yra individualizmas ir nepriklausomybė. Joje susiduriame su nepaprastu gyvybingumu, energija ir intelektu, taip pat ypatingu jautrumu atspalviams, giliamintiška nepaliaujamai žengiančio laiko pajauta ir staigiais pokyčiais, kuriuos patiria mūsų pasaulis", - rašo plokštelės lankstinuko įžangoje pianistė, publicistė ir leidėja U. Stoecklin.

Penkių garsių šiuolaikinių lietuvių kompozitorių dešimtmečio muzikos rinkinys lapkričio 5 dieną bus pristatomas Vilniaus paveikslų galerijoje.

Kamerinės muzikos vakare Vilniaus paveikslų galerijoje skambės kūriniai iš plokštelės: O. Narbutaitės "Winterserenade" (Žiemos serenada", B. Kutavičiaus "Aštuonios Stasio miniatiūros" ir M. Urbaičio "Der Fall Wagner" ("Vagnerio atvejis"). Be šių kompozicijų, plokštelėje įrašyta O. Narbutaitės "Mozartsommer" ("Mocarto vasara"), R. Merkelio "FlaVio" ir O. Balakausko "Rex Re".

Plokštelės pristatymą, kuriame dalyvaus įrašytų kūrinių autoriai ir atlikėjai, rengia Lietuvos muzikų rėmimo fondas ir Lietuvos dailės muziejus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją