Prodiuseriai ir DJ’ai Timas Hancockas bei Ianas Stratfordas kartu savo veiklą pradėjo organizuodami klubinę naktį „Stump Juice“, kurioje grojo džiazą, soulą, hiphopą,
breaks, d+b, ragga
, sambą ir latino muziką. Pirmieji “The Capoeira Twins” singlai „Stump Juice Theme“ ir „Pig Lick“ 1996-ais metais susilaukė Fatboy Slim ir Giles Peterson „aplodismentų“, o vėliau pirmąją dueto plokštelę liaupsino ir garsių įrašų kompanijų bosai.

Dar didesnio susidomėjimo „dvyniai“ sulaukė 1999 metais įrašę ir išleidę hitą „Four (4x3)“. Pastarąjį palaikė Mr Scruff, Judge'as Julesas, Steve'as Lamacqas ir "The Wiseguys". Mr Scruff vėliau įrašė „Four (4x3)“ remiksą ir jį panaudojo savo kompiliacijoje „Another Late Night“. Įtakingiausios D.Britanijos šokių muzikos radijo stoties BBC „Radio1“ DJ‘us Pete'as Tongas šį singlą savo laidoje „Essential Selection“ grojo net septynias savaites. 2000-ųjų pavasarį Pete'o Tongo kompiliaciją „Essential Selection“ pradėjo būtent “The Capoeira Twins” ir „Four (4x3)“.

2001 metais pasirašę sutartį su Bristolio įrašų kompanija „Hope Recordings“, “The Capoeira Twins” pradėjo darbus prie debiutinio albumo „Reansville Heights“, kuris muzikos prekių lentynose pasirodė 2004-ųjų sausį.

“The Capoeira Twins”, grodami latino, džiazo, ragga, hiphopo muziką, tapo paklausūs ir kaip remiksų podiuseriai įrašų studijoje dirbę su "The Sugababes", "Nuspirit Helsinki" ir kitų atlikėjų kūrinių naujomis versijomis.

Timą Hancocką vakarėlyje „Carlsberg Mr Funkynes“ apšildys Lietuvoje gyvenantis DJ‘us iš Danijos Supacide ir vilnietis Julius Sour.