Kalbiname Miunchene šiuo metu esantį atlikėją telefonu, o pašnekesys nuo muzikos netrukus pasisuka prie kalėdinio kalakuto ir net pasaulį krečiančių problemų.

- Lietuvoje svečiuositės ne pirmą kartą. Ar prisimenate mūsų publiką?

- Prisimenu, kad Lietuvoje koncertavau praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje. Žmonės buvo labai šilti. Įdomu bus sugrįžti atgal ir pamatyti, kaip viskas pasikeitė. 

- Tiek Šiauliuose, tiek Kaune koncertuosite su Kauno miesto simfoniniu orkestru. Kas paskatino rinktis tokią programą? 

- Gavau kvietimą koncertuoti Lietuvoje be grupės, tik su orkestru, tačiau aš atsisakiau. Nenorėčiau pusantros valandos tiesiog stovėti vienas ant scenos su orkestru, norisi gero šou. Taip pat nežinojau, ar jie sugebės atlikti sunkesnius kūrinius. Pasakiau, kad man įdomu, tačiau aš atsivešiu savo grupę, kuriai pritars orkestras. 

- Ar tai reiškia, kad programai su orkestru pasirinkote melodingesnius kūrinius?

- Žmonės gali taip pagalvoti. Iš tiesų, mes esame tikri rokenrolistai. Nors greičiausiai žmonės tikisi, kad toks ir bus koncertas, tačiau lėtoji programa truks tik 15 minučių, o likusios bus trankios, pakankamai sunkios dainos (nusijuokia). Žmonės liks nustebę. 

Atliksiu keletą dainų iš „Smokie“ repertuaro, keletą iš skirtingų solinių albumų, keletą iš naujausiojo „Time Traveller“. Jame aš perdainuoju kitų žmonių žinomus kūrinius. Bus tikras mišinys, bet svarbiausia – daug roko skambesio.

- Kiek laiko ketinate skirti repeticijoms?

- Kiek pamenu, su šiuo orkestru turėsime tris koncertus – du Lietuvoje ir vieną Latvijoje. Pirmasis koncertas bus Latvijoje, todėl antrajam Lietuvoje mes jau būsime pasiruošę (nusijuokia). Nemanau, kad mums reikia ilgos repeticijos, tiesiog patikrinsime garsą ir bus puiku.

- Koncertuose pasirodys ir atlikėja Bonie Tyler. Galbūt kažką sudainuosite kartu? Pavyzdžiui, „Living next door to Alice“?

- Ne, kartu nedainuosime, tačiau ji išties pasirodys tą patį vakarą. Jeigu kas būtų paprašęs, gal ir būtume galėję... Pažįstu Bonie nuo 70-ųjų, ji – puiki mergina, gera atlikėja ir artistė. Ji man labai patinka. 

- Naujametinis koncertas Kaune baigsis likus vos keliasdešimt minučių prieš išmušant 12 val., todėl Naujuosius teks pasitikti arenoje? Galbūt su jumis šampano taurę pakelti atvyksta ir žmona?

- Ką gi, svarbu turėti nors šiek tiek laiko šventimui (nusijuokia)... Šeima kartu neatvyks, jie jau visi suaugę, labai užsiėmę. Žmona liks namuose su jaunėliu. Atšvęsiu kartu su grupės nariais. Naujųjų metų šventimas man nėra kažkoks ypatingas dalykas. Daug svarbiau, kad namuose būsiu per Kalėdas. 

- Kaip šiemet ketinate jas švęsti? Galbūt laikotės kažkokių tradicijų?

- Kūčių vakarą mes ruošiamės Kalėdoms, šiuo bei tuo pasivaišiname, pasižiūrime televiziją ar tiesiog būname kartu su šeimos nariais, o kitą rytą vieni kitiems dovanojame dovanas. Žinoma, prieš tai išpuošiame visus namus girliandomis ir žaislais, kaip ir priklauso per šventes.

Kalėdų dieną 15 val. sėdamės prie pietų stalo, kur tradiciškai valgome kalakutą su skrudintomis bulvėmis bei daržovėmis. Taip pat tradiciškai valgome specialų desertą – pudingą. Keista, kodėl tik vieną kartą metuose jį valgome (nusijuokia)... Vėliau ramiai praleidžiame vakarą. Kitą dieną einame pasivaikščioti, tiesiog mėgaujamės ramybe, juk tokios ir turi būti Kalėdos.

- Jūs turite keturis anūkus. Ar teko kada nors tapti Seneliu Šalčiu, kad juos nustebintumėte?

- Deja, trys mano jauniausi anūkai gyvena kiek tolėliau, Jorkšyro grafystėje, ten turi kitus senelius, todėl retai juos matau...

- Esate išleidęs daugiau kaip 50 singlų ir virš 30 albumų (9 iš jų -„Smokie" sudėtyje ir 25 - soliniai). Taigi, daug... Paskutinis vadinasi „Time Traveller”. Ar jau galvojate apie naują?

- Naują albumą išleidžiu kas du metus. Kadangi „Time Traveller” pasirodė šių metų gegužę, dar turiu pora metų naujam. Tiesa, galbūt Lietuvoje jis net nebuvo išleistas arba tik ruošiamasi... 

- Ar nepritrūkstate įkvėpimo tiek daug kurdamas? Kaip papildote savo energiją?

Būna ir taip, kad visai neturiu įkvėpimo... Pastarąjį kartą nusprendžiau perdainuoti garsius hitus, kurie buvo sukurti per paskutinius 40 metų. Aš tiesiog atrinkau geriausius iš kiekvienos dekados ir sukūriau savo versijas. 

Kitas albumas skirtas mano kūrybos originalioms dainoms. Pamažu pradėjau jas kurti, bet nepersitempiu, nes priešakyje dar turiu porą metų (nusijuokia). O įkvėpimas ateina paprastai – aš tiesiog sėdu prie pianino arba pasiimu gitarą ir kažkas įvyksta... Arba ne... 

- Žinome, kad anksčiau jus įkvėpdavo tokie atlikėjai kaip Elvis Presley, Little Richardas, „The Beatles", Bobas Dylanas, „The Rolling Stones". Kokios muzikos klausotės šiandien?

Klausausi visko – nuo klasikos iki roko. Vis dar patinka „The Beatles“, bet tuo pačiu ir modernūs atlikėjai. Klausausi bliuzo, kantri. Žinoma, nebeperku tiek daug albumų, kaip anksčiau, tiesiog nebeklausau muzikos taip dažnai, nes daug dirbu, koncertuoju. Laisvalaikį nesinori praleisti vėl klausantis muzikos. Tarsi dirbtum šokolado fabrike – nebūtinai norisi visą laiką jį valgyti (nusijuokia). 

- Kadangi šiandien prakalbome apie šventes, kokia dovana jums būtų pati vertingiausia?

- O dieve, nesu pamišęs dėl dovanų (nusijuokia). Labiausiai norėčiau ramaus, taikaus, džiaugsmingo laiko su šeima. Tiesa, dar norėčiau šiek tiek pakeliauti...

Galbūt aš senstu, nes pasaulis man atrodo einantis bloga linkme. Žinoma, istorijoje buvo daug blogų dalykų, bet pastaruoju metu... Panašu, kad žmonės visai nebeturi proto, yra pikti... Norėtųsi, kad kažkas protingas atkeliautų ir viską sutvarkytų – finansinius dalykus, problemas Artimuosiuose rytuose, kad ir jūsų regione.

Panašu, kad problemų pasaulyje daugėja, todėl visiems geriausia dovana būtų, jeigu tai pasikeistų. Šiuo metu pasaulyje pasidarė sunku gyventi...

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)