Geriausius atlikėjus rinko 68 vienaip ir kitaip su muzika susijusių asmenų komisija, tarp kurios narių buvo muzikai, režisieriai, choreografai, apie muziką rašantys žurnalistai ir kitų profesijų atstovai.

Atskleidžiama, kad nė vienas pretendentas nesurinko maksimalaus balų skaičiaus. Didžiausias surinktų balų skaičius – 60 iš 68 galimų balų.

MAMA iniciatoriai teigia pasirinkę žinomų apdovanojimų „Grammy“ formatą. Lietuvoje jau ne kartą buvo rengiami įvairūs muzikos apdovanojimai, tačiau jie ilgai netruko bei spėjo apaugti įvairiausiais gandais. MAMA organizatoriai tikina, kad šiuose apdovanojimuose įtarimams ir išvedžiojimams vietos nebus.

„Galiu prisiekti mamos sveikata, kad nė karto nebalsavau už save (...). Mums labai svarbu, kad viskas vyktų absoliučiai skaidriai. Kad rinkimai būtų skaidrūs ir švarūs kaip krištolas“, - teigė vienas iš MAMA iniciatorių Marijonas Mikutavičius, kuris taip pat pretenduoja gauti specialų MAMA apdovanojimą – apskritimo formos prizą, kurį puošia auksinės raidės MAMA.

Paklausti, kuo naujieji rinkimai skirsis nuo anksčiau vykusių, renginio organizatoriai tikina, kad pasimokė iš klaidų bei pasikliaus sukaupta patirtimi.

„Mes užaugome, per tiek metų pasikeitė ir Lietuvos muzika. Šiuose muzikos apdovanojimuose bus pagerbti ne dažniausiai TV šmėžuojantys veidai, o tie, kurie iš tikrųjų kažką pasiekė. Galima pastebėti, kad tie, kuriuos dažniausiai rodo TV, nieko gero nėra nuveikę“, - teigė Saulius Urbonavičius – Samas.

Grandiozinį trijų valandų trukmės renginį tiesiogiai transliuos TV3 televizija, o organizatoriai žada įspūdingą šou.

„Surinksime visą geriausią Lietuvoje esamą techniką, kad renginys vyktų kiek įmanoma profesionaliau. Taip pat primigtinai prašome atlikėjų, kad šiam renginiui jie paruoštų išskirtinę, dar nematytą programą“, - kalbėjo prodiuseris Martynas Tyla.

Beje, apdovanojimų ceremonijoje visi atlikėjai dainuos gyvai. Teigiama, kad į renginį jau yra parduota apie 2 tūkst. bilietų.

Pretendentai į MAMA (atlikėjai pateikti atsitiktine tvarka)

Metų roko grupė/atlikėjas/atlikėja

„Antis“
“Freaks on Floor”
„Biplan“

Metų elektroninės muzikos grupė/atlikėjas/atlikėja

„Empti“
Leon Somov&Jazzu
„BrassBastardz“

Metų alternatyvios muzikos grupė/atlikėjas/atlikėja

“Liūdni slibinai”
„Skylė“
“RasaBasa”

Metų hip-hop grupė/atlikėjas/atlikėja

Dee&Kamy
„Despotin Fam“
„G&G Sindikatas“

Metų muzikos prodiuseris

Mario Basanov
Stano
Linas Adomaitis

Metų muzikos albumas

„Synthezatorium“ - „BrassBastardz“
„Score“ - Leon Somov&Jazzu
„Aš kaip žąsis“ - „Sel“

Metų muzikos vaizdo klipas

“Vienišų namų tyla“ - Mantas Jankavičius
„Žaibo rykštė“ -„G&G Sindikatas“
„Nebetyli sirgaliai“ - Marijonas, Mia, Mantas

Metų debiutas (grupė/atlikėjas/atlikėja)

“Bjelle ir Peru“
Ieva Narkutė
„Gerai gerai&Miss Sheep“

Metų atlikėjas

Marijus Mikutavičius
Andrius Mamontovas Mantas Jankavičius

Metų atlikėja

Jazzu
Alina Orlova
Evelina Sašenko

Metų grupė

„G&G Sindikatas“
„Sel“
„BrassBastardz“

Laimėtojus internetinio balsavimo metu gruodžio pabaigoje-sausio pradžioje rinks komisija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją