Kūrybinėje stovykloje miuziklo atlikėjus scenos judesio mokys judesio specialistas Linas Zubė, dainavimo įgūdžius gludins Lietuvos muzikos akademijos dėstytojos - žinoma operos dainininkė, Kauno muzikinio teatro solistė Sabina Martinaitytė ir koncertmeisterė Audronė Eitmanavičiūtė.

Vaizdingą Neringos kraštą stovyklos vadovai, jų teigimu, pasirinko ne kaip kurortą, o kaip įkvėpimo žemę, kur vyks intensyvios pratybos. Pasak G. Padegimo, ši stovykla - itin sunkus bet esminis darbas, kurį jis pats vadina tarpusavio supratimo ir spektaklio kokybės pamatų klojimu. Jo teigimu, atlikėjams yra būtina atitrūkti nuo kasdienybės ir įsigyventi į vaidmenis.

Kūrybinėje stovykloje Juodkrantėje bus suformuotos trys pagrindinių atlikėjų sudėtys: Monikos vaidmenį kurs Lietuvos televizijos laidos "Lietuvos dainų dešimtukas" vedėja Jurga Šeduikytė, neseniai miuzikle "Tadas Blinda" atlikusi vieną iš pagrindinių vaidmenų, taip pat daugkartinė konkurso "Dainų dainelė" laureatė Ona Kolabovaitė ir miuziklo solistės patirties turinti Indrė Valantinaitė.

Rolando vaidmenį rengia pianistas Vidas Bareikis, Egidijus Bavikinas ir Muzikos akademijos studentas Jonas Sakalauskas. Jiems rimtą konkurenciją sudarys Deividas Norvilas, žinomas Deivio vardu. Juliaus vaidmeniui yra pasirinktas dainininkas Mindaugas Zimkus, šalies teatruose jau sukūręs keletą operos vaidmenų. Taip pat Juliaus vaidmenyje pasirodys jau ne viename miuzikle kartu su choru "Brevis" dalyvavęs Ignas Garla bei televizijos laidos "Būk artistas!" laureatas Marius Stankus.

Miuziklas "Ugnies medžioklė su varovais" lapkričio 30 dieną atgims buvusio "Pergalės" kino teatro scenoje Vilniuje. Pirmą kartą šis G. Kuprevičiaus miuziklas sceną išvydo 1976 metais Jaunimo teatro scenoje. Tuomet pagrindinių herojų partijas įdainavo Vytautas Kernagis ir Gintarė Jautakaitė, o Jaunimo teatro scenoje pagrindinius personažus įkūnijo aktoriai Dalia Storyk, Saulius Sipaitis, Vladas Bagdonas ir kt.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją