Šią savaitę 67 oficialiai užregistruoti M.A.M.A. komisijos nariai intensyviai balsuoja už, jų manymu, labiausiai apdovanojimų nusipelniusius Lietuvos muzikos kūrėjų ir atlikėjų šešetukus.

“Mes pakvietėme į komisiją žurnalistus, radijo stočių programų direktorius, koncertinių agentūrų atstovus, muzikologus, LATGAA, AGATA atstovus ir kitus, tiesiogiai su lietuviška muzika dirbančius žmones. Užsiregistravę nariai šią savaitę intensyviai dirba prie jiems pasiūlytų šešetukų”, - kalbėjo Muzikos asociacijos pirmininkas Martynas Tyla.

“M.A.M.A. balsavimo taisyklės buvo parengtos ir patvirtintos pagal pasaulinius standartus, remiantis “Grammy” ir kitų tokių apdovanojimų pavyzdžiais. Kiekvienas gali susipažinti su M.A.M.A. taisyklėmis puslapyje www.muzikosapdovanojimai.lt Ten ras visus reikiamus atsakymus ir tie, kuriems rūpi, kokiu principu buvo išrinkti šešetukai, - sakė vienas M.A.M.A. steigėjų Saulius Urbonavičius-Samas. - Šiuos apdovanojimus rengiame nuo pavasario. Per tą laiką peržiūrėjome visus radijo stočių topus, leidėjų atsiųstą informaciją, autorių teisėmis užsiimančių agentūrų ataskaitas apie naujausius muzikos kūrinius. Domėjomės visa lietuviška muzika, sukurta per pastaruosius dvejus metus. Patikėkite, darbo netrūko. Bet svarbiausia – ne indėlis, o rezultatas. Mums teko pripažinti, kad tie, kurie pastaruosius metus nuolatos mirgėjo žurnalų puslapiuose ir televizijoje, nieko nepadarė muzikoje – neišleido albumų, neįrašė naujų dainų, nesurengė muzikinių turų, o tai yra vieni pagrindinių kriterijų, kuriais remiantis buvo sudaryti šešetukai.”

M.Tyla teigė, kad muzikos mylėtojams teks nustebti nominantų sąrašuose neradus kai kurių garsių pavardžių ir visuomenėje populiarių veidų. “Blaškimąsis per televizijas neduoda tokio efekto, kokio galbūt tikisi kai kurie iš ekrano pažįstami atlikėjai. Iš tikrųjų, ne vieno rimto atlikėjo pavyzdys rodo, kad išlošia tie, kurie laikosi atokiau bulvarinių laidų ir pigių skandalų, o kuria muziką. Tuomet į koncertus eina tūkstančiai, ir studijoje gimsta kur kas daugiau kūrinių”, - sakė M.Tyla.

Muzikos asociacijos pirmininkas patvirtino, kad M.A.M.A. steigėjai ketina gruodžio 12 dieną paskelbti visai Lietuvai komisijos išrinktus apdovanojimų nominantų trejetukus. Vėliau komisija iš naujo balsuos už trejetukus, o laimėtojai bus paskelbti sausio 8-ąją, per iškilmingą ceremoniją Kauno “Žalgirio” arenoje. Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per TV3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją