„Derybas su „UB40“ agentais dėl grupės atvykimo į Lietuvą galima vadinti unikaliomis. Nors grupė aktyviai gastroliuoja ir koncertinis grafikas yra įtemptas, viską suderinti pavyko per rekordiškai trumpą laiką – vos per keletą savaičių, mat, grupės noras pirmą kartą lipti į sceną Lietuvoje buvo didžiulis“, – sako „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.
„UB40“ – regi muzikos tėvai, legendinės senosios regi mokyklos atstovai, atliekantys taip vadinamą meilės ir taikos muziką, kuri puikiai tinka tiek norintiems atsipalaiduoti ir paskęsti muzikos garsuose, tiek ir nusiteikusiems linksmiau pašėlti.

„UB40“ susibūrė dar 1978 metais Birmingeme. Įdomu tai, jog per savo gyvavimo metus iki 2008 metų, grupėje nepasikeitė nei vienas iš 8 narių. Šiuo metu grupės sudėtis yra kiek pakitusi.

Nemažos sėkmės vyrų kolektyvas sulaukė ne tik gimtojoje Didžiojoje Britanijoje, bet ir už jos ribų. „UB40“ laikoma viena daugiausiai albumų pardavusių grupių pasaulyje. Iki šiol jie pardavė jau daugiau nei 70 mln. įrašų.

Grupė per savo gyvavimo laikotarpį pristatė 50 singlų, kurie karaliavo tarp geriausių topų kūrinių. Lietuviams puikiai pažįstamos tokios jų melodijos, kaip „Red Red Wine“, „Can‘t Help Falling in Love“, „I Got You Babe“ bei daugelis kitų.

„Ši grupė ir jos atliekamos melodijos labai mėgstamos ir mūsų bendrovės darbuotojų. Jie ir buvo vieni iš tų, kurie pametėjo mintį pasikviesti „UB40“ į Lietuvą“, – atskleidžia J. Vėželis.

2006 metais „UB40“ albumas „Who You Fighting For“ buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimui. Per daugiau nei tris dešimtmečius trunkančią muzikinę karjerą grupė skleidė regi muziką ne tik gimtojoje D. Britanijoje, regi gimtinėje Jamaikoje, bet ir Rusijoje, Pietų Afrikoje, Amerikoje, Naujojoje Zelandijoje ir daugelyje Europos valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją