Į koncertą pateko laimėjusieji gerbėjų klubo loterijoje bilietą, daugeliui teko nukeliauti nemažą atstumą. Vos įžengus pro arenos duris paaiškėjo, kad vyks ne eilinis koncertas. Arena pavirto pobūvių sale, o atskiroje patalpoje buvo surengta įvairių grupės daiktų – instrumentų ir kt. ekspozicija.

„Grupės vadas Jamesas Hetfieldas ir būgnininkas Larsas Ulrichas anksti išėjo į sceną ir paaiškino šventinio vakaro eigą: „Jei dar nežinojote, „Metallica“ rengia vakarėlį, jūs visi kviečiami.“ J. Hetfieldas perdavė mikrofoną Jimui Breueriui, o šis pakvietė pažaisti kelis žaidimus, kuriems atrinko žiūrovus iš salės.

J. Hetfieldas teigė „The Pulse Of Radio“, kad grupės nariai norėjo surengti koncertų ištikimiausiems gerbėjams. „Tai gerbėjų šventė, visų, kurie 30 m. yra kartu su „Metallica“. Visada norime duoti gerbėjams tai, ko jie negauna iš kitų grupių. <...> Būtent tai ir yra koncertai „Fillmore“ arenoje“, – sakė jis.

Kiti trys koncertai vyks gruodžio 7, gruodžio 9 ir gruodžio 10 dienomis. Juose dalyvaus svečiai, skambės rečiausios dainos, lauks įvairios staigmenos.

Grupės lyderis tikisi, kad koncertuose pasirodys ir Ozzy‘is Osbourne‘as bei grupės „Motorhead“ solistas Lemmy‘is Kilmisteris.

2012 m. pradžioje „Metallica“ ketina pradėti įrašinėti naują studijinį albumą. Neseniai grupė įrašė albumą „Lulu“ kartu su Lou Reedu, kuris, deja, nesulaukė didelės sėkmės.

„Metallica“ susikūrė, Larsui Ulrichui atsikrausčius iš Danijos į Los Andželą ir patalpinus laikraštyje skelbimą, jog ieško muzikantų, su kuriais galėtų groti. Į skelbimą atsiliepė J. Hetfieldas ir Hugh Tanneris.

„Metallica“ susikūrė 1981 m. spalį, pirma grupės įrašyta daina buvo „Hit The Lights“, įėjusi į rinkinį „Metal Massacre“.

Prie grupės pavadinimo išrinkimo prisidėjo didžėjus Ron Quintana. Jis svarstė, kaip pavadinti savo laidą – „Metallica“ ar „Metal Mania“. L. Ulrichas patarė pasirinkti pavadinimą „Metal Mania“, o pats pavadino grupę „Metallica“.

Jubiliejinio koncerto akimirkos - DELFI nuotraukų albume:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją