Tai reiškia, jog Adele „21“ aplenkė vasarą šį pasaulį palikusios Amy Winehouse albumą „Back to Black“, kurio nuo pat jo pasirodymo 2006 metais buvo nupirkta 3,3 mln. kopijų.

Per mažiau nei metus Jungtinėje Karalystėje parduota daugiau nei 3,4 mln. naujausio Adele albumo kopijų. Šis skaičius itin įspūdingas atsižvelgiant į gana sudėtingą šalies gyventojų ekonominę situaciją ir vyraujantį ne per palankiausią verslo klimatą.

Tačiau kvapą gniaužia ne tik parduotų albumų skaičius, bet ir pavardės bei grupės, kurias Adele šiuo klausimu pralenkė: tai ir rokerių „U2“ albumas „All That You Can‘t Leave Behind“, grupės „Coldplay“ albumas „A Rush of Blood to the Head“ ar „Radiohead“ vyrukų „Kid A“.

Su įspūdingo balso ir melodingų dainų atlikėja Adele bei talentingąja A. Winehouse dėl perkamiausio XXI albumo titulo gali varžytis tik... Jamesas Bluntas su 2004 metais pasirodžiusiu debiutiniu albumu „Back to Bedlam“. Greičiausiai prie tokios albumo sėkmės prisidėjo radijo stočių visame pasaulyje nuolat grota lyriška baladė „You‘re Beautiful“.

Jeigu Adele albumui „21“ taip seksis ir toliau, jis Jungtinėje gali aplenkti tokius visų laikų perkamiausius albumus kaip grupės „Queen“ rinktinė „Greatest Hits“, legendinių „Beatles“ albumas „Sgt. Pepper‘s Lonely Hearts Club Band“, rokerių „Oasis“ albumas „(What‘s the Story?) Morning Glory“ ir ABBA geriausių dainų rinktinę „ABBA Gold“. Iš tikrųjų kvapą atima pagalvojus, jog minėtiesiems albumams prireikė dešimtmečių siekiant tokių pardavimų, o lyriškoji Adele tai sugebėjo padaryti vos per 12 mėnesių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)